SUA au recunoscut că în Ucraina există laboratoare biologice americane

Există laboratoare biologice în Ucraina unde se fac cercetări. Statele Unite încearcă să împiedice transferul de instalații aflate sub controlul armatei ruse. Acest lucru a fost anunțat marți, 8 martie, de subsecretarul de stat american pentru afaceri politice, Victoria Nuland, scrie omniapres.

SUA au recunoscut că în Ucraina există laboratoare biologice americane. Victoria Nuland, secretarul general adjunct al Departamentului de Stat.Există laboratoare biologice în Ucraina unde se fac cercetări. Statele Unite încearcă să împiedice transferul de instalații aflate sub controlul armatei ruse. Acest lucru a fost anunțat marți, 8 martie, de subsecretarul de stat american pentru afaceri politice, Victoria Nuland, scrie omniapres.

Ucraina dispune de o instalaţie de cercetare biologică şi suntem, de fapt, destul de îngrijoraţi de posibilitatea ca forţele ruse să încerce să preia controlul asupra acesteia”, a declarat numărul trei al diplomaţiei americane, Victoria Nuland, în cadrul unei audieri parlamentare.

”Există facilități de cercetare biologică în Ucraina, de fapt, acum suntem destul de îngrijorați că armata rusă ar putea încerca să preia controlul asupra lor. Așa că lucrăm cu ucrainenii pentru a ne asigura că pot preveni ca oricare dintre aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forțelor ruse dacă se apropie”, a spus ea la o audiere în Comisia de Relații Externe a Senatului SUA.

La începutul zilei, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei , Maria Zakharova , a declarat că componente de arme biologice sunt dezvoltate în biolaboratoarele ucrainene aflate în imediata apropiere a teritoriului rus. Zakharova a remarcat că aceste informații confirmă validitatea pretențiilor repetate ale Rusiei cu privire la activitățile militar-biologice ale Statelor Unite și ale aliaților săi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.