Ion Ceban: Actuala Guvernare se laudă cu un credit de 150 de mil. Euro, negociat de Chicu. Vrem să cunoaștem termenii, cum și în ce fel vor fi cheltuiți banii

Actuala Guvernare se laudă cu meritele Guvernului Chicu. Este vorba de un împrumut de 150 de milioane de euro, cu scopul de reconstrucție, reabilitare și modernizare a unor sectoare de drum dintre care și centura Chișinăului. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi de la Primăria Chișinău.

„Ați uitat să spuneți că toate procedurile au fost lansate cu mult înaintea voastră și anume de Guvernul Chicu, iar voi din contra ați tărăgănat procesul.

În 2019 au fost inițiate negocierile cu BERD. În iulie 2020, urma să fie anunțată decizia BERD, apoi au fost organizate alegeri prezidențiale, urma decizia BERD să fie anunțată în decembrie, apoi și-a dat demisia Chicu. Și despre asta vorbeam și în decembrie anul trecut la o emisiune la TV8, și în februarie anul curent la emisiunea de la ProTV cu Lorena Bogza.

Și vreau să repet, încă fostul Guvern a negociat pachetul de 300 de milioane, cu BERD-BEI pentru reabilitarea drumurilor, din care făcea parte și drumul de centură a Chișinăului cu segmentul 1-3 reabilitarea imediată, 4-6 pentru proiectare, 5 cu probleme semnificative.

Pe segmentul 1-3 ministerul lui Spânu de mult trebuia să se apuce de lucru. Pe segmentul 5 să fie înlocuită cu strada Industrială până la toate clarificările. Noi eram gata să contribuim și cu specialiștii, studiu de fezabilitate. Deoarece primăria nu poate investi în acest drum, deoarece este vorba de drum național”, a declarat Ceban.

Edilul a subliniat că acesta este un credit care tot de cetățenii capitalei va fi întors.

„Deoarece lucrurile au întârziat, trebui să se facă reproiectarea, pentru că, între timp, s-a trecut la alte standarde, trebuie să fie revizuite costurile, deoarece, în ultima perioadă au crescut foarte mult prețurile – la materiale de construcție.
Cel mai grav este, ei habar nu au cât durează procedurile de mai departe, licitațiile și tot ce ține de a ajunge la un final de a începe lucrurile.
Vrem să cunoaștem termenii, cum și în ce fel vor fi cheltuiți banii, deoarece este foarte important, că sunt banii noștri, ai tuturor care vom trebui să îi întoarcem. Dar vrem să știm când avem drum?”, subliniat Ceban.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.