Intervenţie aero–medicală SMURD pentru o femeie din Sîngerei

Astăzi 15 aprilie a avut loc o intervenţie aero–medicală SMURD Iaşi pentru o femeie în vîrstă de 63 de ani care a suportat combustii de gradul I şi II pe suprafaţa corpului, transmite stiridinmoldova.md.

Pacienta a fost preluată din spitalul raionului Sângerei şi transportată pe calea aerului la Chişinău. Persoana a fost strict monitorizată de echipajul de medici şi paramedici SMURD Iaşi, fără de a suporta complicaţii pe parcursul zborului.

La Chișinău femeia a fost preluată de medici cu ambulanţa de pe stadionul Dinamo şi a fost internată de urgenţă la Centrul Republican de Leziuni Termice pentru îngrijiri ulterioare. Potrivit IGSU femeia a suferit arsuri după ce a avut loc o deflagraţie pe 10 aprilie în  gospodăria acesteia. Explozia s-a produs într-o construcţie auxiliară din cauza scurgerii de la o butelie de gaz de tip propan butan.

Conform datelor Inspectoratului de la începutul anului 2019 au avut loc cinci misiuni aero medicale în Republica Moldova, iar de la lansarea proiectului transfrontalier  SMURD, au fost realizate 65 de zboruri pentru oamenii din ţara noastră.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.