Instabilitatea energetică se aprofundează în Moldova. CSE anunță că și în iunie există riscul ca tariful la energia electrică să crească

Instabilitatea energetică se aprofundează în Republica Moldova. În iunie, ca și în luna mai, țara noastră va procura energie electrică în baza negocierilor directe, și nu în baza unei licitații publice. Decizia a fost luată, astăzi, de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată de către premierul Natalia Gavrilița.

“În scopul asigurării cu energie electrică a consumatorilor pentru luna iunie 2022, SA Energocom va încheia contracte de achiziție a energiei electrice în baza negocierilor directe”, se arată în decizia CSE din 23 mai.

Totodată, în decizia CSE se precizează că în cazul majorării prețurilor la energia electrică procurată pe piața angro, care va genera un impact mai mare de 5% asupra veniturilor convenite la aprobarea prețurilor/tarifelor în vigoare, în termen de 2 zile furnizorii de energie electrică îi vor solicita ANRE ajustarea prețurilor, iar ANRE va da curs solicitării în decurs de 5 zile.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.