India: temperaturile au depăşit 50 de grade Celsius

Temperaturile au depăşit 50 de grade Celsius pentru a doua oară în trei zile intr-un oraş din nordul Indiei, afectat de mai multe zile de un val de căldură extremă, transmite stiridinmoldova.md.

Mercurul din termometre a ajuns la 50,3 de grade Celsius la Churu, un oraş situat în deşert, în statul Rajasthan, împingându-i pe locuitori să caute şi cel mai mic loc umbros pentru a scăpa de soarele arzător.

Temperatura atinsese deja la 50,6 grade Celsius în oraş sâmbătă, apropiindu-se de recordul de căldură înregistrat vreodată în India, de 51 de grade Celsius în localitatea Phalodi din Rajasthan în mai 2016.

De câteva zile, mai multe oraşe din nordul ţării se luptă cu un val de căldură uscată, cu temperaturi care se apropie adesea de 47 grade Celsius.

Un agricultor a murit duminică din cauza caniculei în Rajasthan, a raportat agenţia indiană Press Trust.Valul de căldură extremă va continua şi marţi în Rajasthan şi în statul vecin Madhya Pradesh, potrivit serviciilor meteorologice indiene.

În capitala New Delhi, temperaturile au scăzut la circa 40 de grade Celsius luni, însă locuitorii continuă să sufere de pe urma căldurii implacabile.

Musonul anual, care aduce ploi abundente pe subcontinentul indian, are o săptămână întârziere faţă de calendarul său obişnuit, fiind aşteptat să atingă vârful sudic al Indiei doar pe 6 iunie.

Potrivit site-ului meteorologic El Dorado, luni, printre cele 15 locuri cele mai calde de pe planetă în ultimele 24 de ore, 11 au fost în India şi 4 în Pakistanul vecin.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.