În Republica Moldova va fi marcată Ziua mondială a alimentaţiei

Anual, pe 16 octombrie, în R. Moldova va fi marcată Ziua mondială a alimentaţiei, cu scopul de a promova „cultura consumului” în societate, a diminua risipa alimentară și a raționaliza consumul de alimente, transmite stiridinmoldova.md.

La nivel mondial, această sărbătoare este marcată din anul 1981 în peste 150 de țări, în conformitate cu o decizie a Adunării Generale a ONU.

Autorii proiectului de lege, care urmează să fie discutat astăzi la ședința Guvernului, susțin că, anual, pe glob se aruncă în jur de 88 de milioane de tone de produse alimentare. Motivele ce conduc la acest lucru sunt alterarea rapidă a unor alimente, estimarea greşită a cantităţii de alimente necesare pentru consumul zilnic, precum şi procurarea alimentelor în exces, transmite ziarulnational.md.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului consideră absolut necesară o asemenea sărbătoare în R. Moldova, astfel încât „să creştem gradul de conştientizare publică asupra necesităţii investiţiilor în agricultură la nivel naţional şi mondial, să promovăm principiile pentru o alimentație sănătoasă”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.