În lista PAS pentru alegerile parlamentare anticipate mai sunt oameni certați cu legea

După ce Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), a dat-o în bară cu numirea Natei Albot, drept candidat la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, liderul interimar al PAS, Igor Grosu a recunoscut în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TV8, că în lista pentru alegerile parlamentare anticipate mai sunt oameni certați cu legea.

„Am discutat cu toți (n.r. candidații PAS), a mai discutat încă odată, evident, sunt diferite situații. Cineva are poate niște procese judiciare, e firesc să ai niște procese judiciare care durează ani de zile”, a precizat Igor Grosu.

În același timp, Grosu a ținut să precizeze că chiar dacă unii candidați au mai multe dosare în judecată, aceștia nu vor fi scoși din listele electorale.

Sinteza.ORG amintește că, Partidul PAS, cel care promite că odată ce va veni la guvernare va pune punct pe tot ce înseamnă corupție, scheme și contrabandă, promovează în listele sale mai multe persoane care stau la baza acestor infracțiuni, cum ar fi:

  1. Alexandru Catan, nr.45 în lista PAS la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Candidatul ce figurează într-un dosar penal pentru contrabandă cu alcool în proporții extrem de mari. Mai exact, din anul 2018 și până în prezent, o grupare în fruntea căreia s-ar afla candidatul PAS, Alexandru Catan, produce și procură alcool etilic și produse alcoolice fără timbre de accize sau cu timbre de accize falsificate, pe care ulterior le transportă prin contrabandă în România (UE) și Ucraina.

În prezent, dosarul în care figurează candidatul PAS se află în proces cercetare.

  1. Marcela Nistor, candidatul cu nr. 54 pe lista electorală PAS pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Candidatul ce face parte dintr-o familie implicată în scandaluri grandioase de corupție și legături cu lumea interlopă.
  2. Andrian Cheptonar, locul 41 pe lista electorală PAS la alegerile parlamentare anticipate ce răpea tineri și-i ducea în comisariatele comuniste. Cheptonar a fost ofițer de informații la SIS în perioada 2004 – 2010. Actualmente este șeful OT PAS Ungheni.

În data zile de 7 aprilie, 2009, în toiul ”revoluției Twitter”, Cheptonar avea misiunea de a scote din mașini și autobuze, toți tinerii protestatari.

  1. Victoria Cazacu, numărul 59 de pe lista electorală a PAS. Candidatul implicat într-un mare scandal de corupție.

Mai exact, în 2009, pe când a deținut o funcție de răspundere în Direcția raională de Învățământ Ocniţa, Cazacu a fost acuzată că cere mită pentru a facilita oferirea gradelor didactice.

  1. Valentina Manic, numărul 18 pe lista galbenă la Parlamentarele din 11 iulie 2021. Candidatul ce a ajuns să fie acuzată pentru faptul că ar fi încercat să modifice ilegal informațiile din proiectul bugetului raionului Hâncești.

Mai exact, potrivit unui denunț al secretarului-interimar al Consiliului raional, Igor Botnaru, Manic ar fi insistat să modifice în mod fraudulos datele din anexa nr.2 a proiectului bugetului, în condițiile în care documentul fusese deja aprobat de consilieri. Tentativa de a falsifica actele publice ar fi avut loc pe data de 26 martie 2015.

  1. Dorel Iurcu, numărul 66 în lista PAS pentru alegerile parlamentare anticipate. Candidatul implicat într-un conflict de interese în cadrul primăriei comunei Horodişte din raionul Rezina.

Contrar normelor legale și anume legii cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public ce reglementează că funcţionarul public nu poate exercita o funcţie publică în subordinea nemijlocită a unei rude directe (părinte, frate, soră, fiu, fiică) sau a unei rude prin afinitate (soţ/soţie, părinte, frate şi soră a soţului/soţiei) în cadrul aceleiaşi autorităţi publice, Dorel Iurcu, actualul candidat PAS, deţinea în acea perioada funcţia de primar al comunei Horodişte, iar soţia acestuia era secretarul consiliului local, ambii având statut de funcţionari publici.

Sursa: sinteza.org

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.