VIDEO // PACE a avut cea mai neordinară lansare în campanie electorală

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) s-a lansat în campania electorală într-o manieră mai puțin obișnuită, la o casă părăsită din satul Zăicana, raionul Criuleni. Aceștia au arătat Moldova de azi prin întruchiparea unei fete într-un sicriu și Moldova de mâine care va renaște odată cu venirea unei noi clase politice la guvernare. Partidul politic PACE a vrut să atragă un semnal de alarmă astfel asupra migrației populației Republicii Moldova.

În deschiderea lansării, Gheorghe Cavcaliuc a vorbit despre calităţile echipei PACE, spre deosebire de celelalte partide, care „au adus țara la sapă de lemn”.

Satele noastre sunt tot mai pustii, orașele se sufocă în gunoi, iar populația îmbătrânește rapid. Pentru puținii oameni rămași în țară, riscurile sunt tot mai mari. M-am implicat în politică pentru a elimina pleava coruptă, care au dat mâna cu criminalii. Ca să nu mai permit ca Moldova să fie ruptă în jocuri geopolitice între Vest și Est. PACE este singurul partid în care nu-și au loc bandiții, narcomanii, care pune preț pe valorile și capacitățile oamenilor, nu pe relațiile de rudenie, cumetrism, corupție. Nu sunt doar vorbe goale, așa cum ne-au obișnuit cei care au adus țara la sapă de lemn și vor din nou să ajungă în Parlament. Am pregătit peste 100 de proiecte de legi și hotărâri de guvern ca să creăm un mediu economic, social, politic și cultural în care afacerile să prospere, oamenii să-și dezvolte capacitățile, vocațiile, talentele și să muncească spre binele lor”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

Nadejda Tatarciuc, secretarul general al PACE a menţionat în mesajul său câteva dintre realizările partidului.

În perioada pandemiei, i-am ajutat pe medici cu mijloace de protecție de care aveau nevoie vitală. Zeci de mii de măști au ajuns și la cetățeni, ca să-i ajutăm să se protejeze de virusul mortal. Am plantat un parc cu 4111 de copaci, câte unul pentru fiecare moldovean decedat la acel moment din cauza COVID-19. Mai mult de 1000 de copii din toată țara au primit daruri de Crăciun din partea noastră. Sute de vârstnici solitari au resimțit suportul nostru în perioada sărbătorilor pascale, când le-am oferit colete cu produse alimentare. Și asta nu e tot. Zeci de femei care luptă cu cancer la sân au primit din partea noastră încurajări și proteze. Și este doar o mică parte din ce am reușit într-o perioadă atât de scurtă”, a declarat Nadejda Tatarciuc.

Unul dintre candidații PACE i-a salutat pe jurnaliști în japoneză. Bogdan Cazacu este absolvent al Facultății de Economie din Japonia și prim-vice secretar general PACE.

Experiența acumulată în Japonia, educația, amprenta culturii japoneze rămase în mine – sunt sigur că voi fi util societății”,  a menționat Bogdan.

Partidul politic Acasă Construim Europa (PACE) este primul partid care s-a prezentat la CEC pentru a  depune actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrarea în cursa electorală și este și primul partid din buletinul de vot.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.