În atenția presei din trustul Țopa-Platon: Drumul din Sămănanca, reparat în cadrul programului „Drumuri Bune”, este într-o stare perfectă

O porțiune de drum din satul Sămănanca, raionul Orhei, a fost total distrusă în urma unei ploi puternice, săptămâna trecută. Imaginile video au ajuns pe facebook, iar unele surse media de la Chișinău au scris că drumul distrus ar fi fost construit anul trecut în cadrul programului „Drumuri bune pentru Modova”. În realitate, Guvernul Filip a construit un alt drum, tot în acest sat, care în prezent se află într-o stare foarte bună, transmite stiridinmoldova.md cu referire la telegraph.md.

Echipa Telegraph a mers a fața locului și a discutat cu locuitorii din Sămănanca despre situația creată. Oamenii au confirmat că este vorba de două drumuri diferite – drumul distrus de ploaie a fost construit tocmai în perioada sovietică, iar drumul făcut anul trecut nu a fost deloc afectat. Prin urmare, știrile pe acest subiect făcute către Unimedia, Agora, Pro TV, Jurnal.md și ații, cu scopul de a ataca PDM, s-au dovedit a fi fake news (știri false).

În acest context, îi rugăm respectuos pe jurnaliștii de la sursele media menționate, pe viitor să nu mai facă știri false de dragul propagandei politice, ci să informeze corect cetățenii, pentru că minciuna are picioare scurte și adevărul mereu iese la suprafață.

De menționat că, după calamitatea naturală care a avut loc săptămâna trecută, Premierul Filip împreună cu colegii săi din guvern au efectuat o vizită în satul Sămănanca, a discutat cu oamenii și le-a promis că vor fi ajutați ca drumul afectat de ploaie să fie reparat.

În continuare, urmăriți reportajul realizat de noi, ieri, 28 mai, în acest sat din raionul Orhei.

https://www.youtube.com/watch?v=IJ-OiOSgncU

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.