Ilan Șor susține organizarea referendumului cu privire la vectorul de dezvoltare al țării

Politicianul Ilan Șor susține ideea organizării unui referendum cu privire la vectorul de dezvoltare a Republicii Moldova. Reacția vine după ce șefa statului, Maia Sandu, a anunțat că în toamna anului 2024 va avea loc un referendum național, în care oamenii vor trebui să voteze pro sau contra aderării Republicii Moldova la UE.

,,Salut decizia Maiei Sandu de a organiza un referendum. Noi am insistat asupra acestui fapt și suntem bucuroși că acest lucru se va întâmpla. Însă în Moldova până acum au fost politicieni cărora le era rușine să le spună oamenilor adevărul. Nu doar că s-au rușinat, dar și s-au temut, întrucât au angajamente față de ambasadele occidentale. Au și active în occident pe care nu vor să le piardă. De aceea, nimeni nu a spus ferm că Europa pentru Moldova este un lucru rău”, a declarat Ilan Șor.

El susține că decidenții occidentali guvernează direct Republica Moldova.

,,De trei ani, Europa guvernează direct Republica Moldova. Însă tot ceea ce a obținut Republica Moldova este sărăcie, majorarea prețurilor la gaz, de trei ori s-a majorat prețul energiei electrice și a crescut inflaţia”, mai spus el.

Ilan Șor a menționat că, spre deosebire de restul categoriilor de politicieni care vor face campanie în favoarea aderării la comunitatea europeană, echipa sa le va spune adevărul cetățenilor.

,,În pragul evenimentului, vor fi trei categorii de politicieni, care vor face agitație pentru UE. Asta e clar, ei sunt la salariu și trebuie să lucreze pentru asta. Cea de-a doua categorie – cei care vor să ocupe două fotolii dintr-odată. Și cea de-a treia categorie, care exact ca și noi, va spune direct în față, stop UE, ajunge să vă bateți joc de noi. Stop UE pentru că asta înseamnă sărăcie și lipsă totală a lucrurilor bune pentru Republica Moldova. Noi trebuie să le spunem oamenilor adevărul, a vebit timpul să mergem spre Est”, a adăugat politicianul.

Amintim că Maia Sandu a cerut Parlamentului să organizeze un referendum despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Referendumul ar trebui organizat toamna viitoare, când Sandu vrea să candideze la prezidențiale pentru un nou mandat de președinte.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.