Ilan Șor: De trei ani de zile, de facto, Uniunea Europeană guvernează Moldova. Acest ambasador al UE trebuie să fie dat afară din țară

Uniunea Europeană este o organizație depășită de timp, care nu va sluji niciodată intereselor Republicii Moldova, ci din contra, ne va fura neutralitatea și independența. Opinia a fost exprimată de politicianul și omul de afaceri Ilan Șor în cadrul unei intervenții Live, transmisă pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, până și cetățenii care anterior credeau în UE, au înțeles că Europa acționează în detrimentul interesului național al țării noastre.

„Astăzi, foarte mulți oameni din Moldova au înțeles că Uniunea Europeană este o structură pe care nu o interesează Moldova și moldovenii. O organizație care s-a învechit, a putrezit și trebuie aruncată la groapa de gunoi a istoriei. Ea nu mai reflectă interesele locuitorilor noștri, ci doar interesele acelor țări din UE pentru care acestea sunt avantajoase. UE se va destrăma curând, dar deocamdată cu acest „morcov” se poate încă de mințit poporul și de povestit că UE este o structură care ne va ajuta”, a declarat Ilan Șor.

Mai mult decât atât, el susține că de trei ani de zile, Moldova este condusă dinafară.

„De trei ani de zile, de facto, UE guvernează Moldova. Acest ambasador al UE trebuie să fie dat afară din țară. El merge și le dă indicații miniștrilor, el este un nimeni și îl cheamă nicicum. Și noi îl vom da afară din țară imediat ce vom veni la putere” a mai spus el.

Totodată, Ilan Șor susține că guvernarea actuală cedează și cel mai de preț lucru pe care îl mai poate avea poporul – neutralitatea.

„Știți că sunt omul care mereu am ținut la neutralitatea Republicii Moldova, dar astăzi, vreau să vă spun un lucru. Neutralitatea pe care am avut-o cândva, politicenii care au fost la putere, buni sau răi cum au fost, ultimul lucru pe care l-au păstrat este neutralitatea. Au avut anumite încercări, dar toți s-au temut să se atingă de acest statut pentru că era ceva sfânt. Astăzi, neutralitatea noastră este pierdută, ne impun să alegem între Est și Vest”, a mai adăugat politicianul.

În concluzie el a menționat că, dacă trebuie făcută o alegere între Occident și Federația Rusă, Moldova trebuie să aleagă Estul, întrucât asta înseamnă investiții, piață de desfacere, gaz ieftin, energie electrică ieftină și multe alte avantaje, pe care le pot obține moldovenii.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.