Ilan Șor a numit trei pași principali pentru revitalizarea agriculturii moldovenești

Revitalizarea agriculturii din Moldova este posibilă în trei etape, consideră Ilan Șor. Prima, în opinia politicianului, este ca statul să asigure vinderea produselor agricole în alte țări. În acest scop, este necesar să fie studiate cele mai bune practici din alte țări. El propune crearea unei companii de stat care să răscumpere recoltele de la agrarieni și să le exporte.

“Ministrul Agriculturii ar trebui să se ridice și să zboare, să semneze contracte și să rezolve problemele, iar statul ar trebui să răscumpere culturile din banii săi, să ofere agrarienilor bani și să se ocupe de vânzarea culturilor”, a declarat Ilan Șor. 

Al doilea pas important este irigarea terenurilor, utilizarea tehnologiilor moderne care îi vor ajuta pe agricultori să scape de influența capriciilor vremii. 

Iar al treilea: trebuie să asigurăm o cooperare financiară echitabilă între proprietarii de terenuri și marii producători agricoli. Proprietarii noștri de terenuri primesc sume infime de bani pentru darea în arendă a terenurilor lor. Statul ar trebui să preia reglementarea acestui proces, a spus Șor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.