Igor Grosu recunoaște că actualul Legislativ nu poate fi dizolvat. Vezi cum explică

Președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, deputatul Igor Grosu, admite că soluția Curții Constituționale cu privire la autodizolvarea Parlamentului ar putea fi aplicată doar pentru următoarele legislative, nu și pentru actualul. Chiar și așa, deputatul se arată convins că alegeri parlamentare anticipate vor avea loc în acest an, transmite IPN, transmite stiridinmoldova.md cu referire la ipn.md.

„Indiferent de decizia pe care o va lua Curtea. Așa cum am spus, vom lua act, vom respecta decizia Curții și vom merge mai departe, ca în perioada în care o avem la dispoziție, acele trei luni, să ajungem în momentul în care să fie dizolvat Parlamentul și stabilită ziua alegerilor anticipate”, a declarat Igor Grosu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Potrivit lui, dacă va fi posibil ca soluția Curții să fie aplicată pentru actualul Parlament, ea va fi aplicată, iar dacă soluția prezentată de Curte va necesita mai mult timp și mai multe proceduri, vor ține cont de ele, astfel încât dacă nu acest Parlament, atunci altul să aibă soluția la îndemână și să deblocheze rapid procesele.

Chiar și așa, liderul interimar al PAS crede că alegeri parlamentare anticipate vor avea loc în acest an. „În anul ăsta. Și ținând cont de cele două scenarii – cadrul temporar, unul de 45 de zile în cazul în care se declanșează procedura de semnare, de două ori a unui candidat, și al doilea cadru temporar, care este de trei luni, perioadă în care Parlamentul nu adoptă nicio decizie, dacă reieșim din acest cadru temporar, calculele arată că alegerile parlamentare anticipate s-ar potrivi la sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie”, susține deputatul.

În altă ordine de idei, Grosu a comunicat că liderii grupurilor parlamentare, și nu numai, inclusiv Igor Dodon, Andrei Năstase, Pavel Filip, Marina Tauber, Andrian Candu, ar urma să se întâlnească pentru a decide împreună declanșarea anticipatelor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.