Igor Dodon: Problema transnistreană poate fi rezolvată doar într-un context internațional

Președintele Igor Dodon respinge categoric ideea federalizării Republicii Moldova, vehiculată de exponenții opoziției de dreapta. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei noi ediții a emisiunii “Președintele răspunde”, desfășurată în format special, cu participarea mai multor jurnaliști de la cele mai importante instituții media din țară.

„Federalizarea Republicii Moldova nu este posibilă. Problema transnistreană poate fi rezolvată doar într-un context internațional, geopolitic. Trebuie să găsim un compromis cu partea transnistreană. Orice alt format de rezolvare a problemei va fi blocat de Uniunea Europeană, de Ucraina, de partenerii externi. Nu va exista niciun alt scenariu”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului s-a referit și la pachetul de legi care vizează autonomia găgăuză, contestat de opoziție.

„Pachetul de legi pe Găgăuzia a fost elaborat în forma discutată anterior în formatul Chișinău-Comrat, cu participarea experților străini. Acest compromis a fost agreat cu partenerii externi. Acest pachet de legi vine pentru a implementa ceea ce a fost convenit în 1994, atunci când a fost găsită o soluție pentru problema găgăuză”, a mai spus șeful statului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.