Guvernul trebuie să aloce bani din Fondul de rezervă pentru a ajuta agricultorii care au înregistrat pierderi în urma grindinei, susține Dodon

Igor Dodon susține că acum Guvernul trebuie să identifice bani din Fondul de rezervă pentru a ajuta agricultorii care au înregistrat pierderi în urma grindinei și averselor de la începutul lui iunie.

”Mai bine să găsim bani pentru susținerea agricultorilor, decât să căutăm iar bani pentru alegeri. Am dat 70 de milioane de lei la alegeri. Este suficient. Haideți să susținem oamenii care lucrează un sezon întreg pentru a culege roada și acum a căzut grindina și falimentează. Ce e mai bine să salvăm câteva zeci de mii de locuri de muncă cu ajutorul din partea statului, sau să satisfacem pofta cuiva și să dăm bani la alegeri. Va decide Guvernul, nu noi, Parlamentul acum nu funcționează. Trebuie să susținem oamenii care așteaptă suport din partea statului”, a declarat Dodon.

Amintim,  președintele comisiei agricultură și industrie alimentară, deputatul PSRM Radu Mudreac, a depus oficial pe numele premierului interimar o interpelare, unde solicită Guvernului să intervină pentru a ajuta agricultorii care au fost afectați de ploile și grindina din zilele trecute. Parlamentarul a declarat că la solicitare a anexat și o informație exhaustivă cu cifre și datele concrete despre terenurile și raioanele afectate. În aceiași zi și ministrul Agriculturii a venit cu o solicitare către Guvern să fie alocate 47 de milioane de lei pentru a acoperi pierderile suportate de agricultori.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.