Blocul Comuniștilor și Socialiștilor dă asigurări că dacă va avea majoritate, produsele moldovenești vor putea fi vândute pe piața rusă fără taxe

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor dă asigurări că dacă va avea majoritatea parlamentară, produsele agricole moldovenești vor putea fi vândute în continuare pe piața rusă fără taxe și în volume mai mari, a declarat Igor Dodon, aflat în vizită la un frigider de mere din raionul Ocnița, unde a fost înregistrată o parte a emisiunii de vineri.

Liderul socialiștilor a menționat că în cazul în care relațiile cu Rusia se vor înrăutăți, așa cum mizează forțele de dreapta, atunci 200 de mii de tone de mere, în valoare circa 2 miliarde de lei, vor rămâne pe copaci.

”Dacă vin ceilalți, cu regret, putem fi în situația când piața va fi blocată și aceste mere vor fi pe copac și se vor pierde sute de mii de locuri de muncă. Merele în mare parte le exportăm în Rusia. În nordul țării toți mă întreabă ce va fi cu roada nouă, pentru că în 2014 a fost închisă piața rusă și merele au înghețat pe copac. Pentru a avea piață de desfacere pentru aceste mere, trebuie să avem relații bune în primul rând cu Rusia. Dacă se înrăutățesc relațiile cu Rusia, așa cum vor cei de dreapta, ca Moldova să fie o platformă antirusă, atunci 200 de mii de tone de mere vor rămâne pe copac, circa 2 miliarde de lei”, a declarat Dodon.

Liderul PSRM susține că pentru a putea vinde mărfurile noastre peste hotare, trebuie să uităm de mesajele geopolitice și să susținem agricultorii din Republica Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.