Greta Thunberg, la Roma: „Ne-aţi minţit, ne-aţi dat speranţe false, ne-aţi spus că trebuie să aşteptăm cu nerăbdare viitorul”

Greta Thunberg, adolescenta activistă pe probleme de mediu din Suedia, a făcut joi un nou apel la acţiune împotriva schimbărilor climatice, blamând generaţiile mai în vârstă pentru criza actuală, transmite stiridinmoldova.md.

„Ne-aţi minţit, ne-aţi dat speranţe false, ne-aţi spus că trebuie să aşteptăm cu nerăbdare viitorul”, a declarat tânăra într-un discurs susţinut în senatul italian.

Adolescenta a spus că omenirea se îndreaptă către un „punct fără întoarcere”, în jurul anului 2030, dacă emisiile de dioxid de carbon (CO2) nu vor fi reduse drastic cu „cel puţin 50%”.

Thunberg, care a devenit un simbol global al activismului pentru mediu, a spus că i se pare „foarte ciudat” că „oamenii importanţi” cu care se întâlneşte o „felicită mereu”.

În pofida acţiunilor sale, „emisiile cresc în continuare şi, ca să fiu sinceră, nu se prefigurează nicio schimbare, aşa că de ce să mă felicite”, s-a plâns aceasta.

Thunberg a inspirat protestele globale „Fridays for Future”, în care elevii au absentat de la cursurile de vineri şi au manifestat pe străzi pentru a îndemna politicienii să adopte politici mai stricte de mediu.

Tânăra de 16 ani s-a întâlnit miercuri cu papa Francisc, la Roma, şi urmează să coordoneze un eveniment similar ¥Fridays for Future” vineri, în capitala Italiei, la care sunt aşteptaţi să participe mii de tineri.

„Nu am protestat pe străzi ca să vă faceţi selfie cu noi şi să ne spuneţi că admiraţi ceea ce facem. Noi, copiii, facem asta pentru a-i trezi pe adulţi, noi, copiii, facem asta pentru că ne vrem speranţele şi visurile înapoi”, a spus tânăra activistă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.