Grecia va întări efectivele gărzilor de frontieră pentru migranţii ilegali

Grecia a anunţat că va întări efectivele gărzilor de frontieră, pentru a „închide uşa” migranţilor ilegali, într-un nou semn de înăsprire a poziţiei acestei ţări faţă de solicitanţii de azil, pe fondul unui reviriment al sosirilor, transmite stiridinmoldova.md.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat în parlament că a aprobat angajarea a 400 de gărzi de frontieră la graniţa terestră cu Turcia şi a altor 800 pentru insule, având în vedere totodată intensificarea operaţiunilor de patrulare pe mare, scrie Agrespres.

„Vor fi bineveniţi în Grecia doar cei pe care îi alegem noi. Cei care nu sunt bineveniţi vor fi returnaţi”, a spus Mitsotakis. „Vom închide permanent uşa traficanţilor de persoane, celor care vor să intre cu toate că nu au dreptul la azil”, a adăugat el.

Guvernul conservator condus de Kyriakos Mitsotakis a început deja să transfere sute de solicitanţi de azil de pe insulele din Egeea în partea continentală a Greciei, având ca obiectiv relocarea a 20.000 dintre ei până la sfârşitul anului.

În urma valului masiv de migranţi din ultimele luni, guvernul de la Atena a anunțat miercuri că va închide în curând cele mai mari trei tabere pentru migranți, de pe insulele Lesbos, Chios și Samos, urmând să le înlocuiască cu structuri închise cu o capacitate triplă de primire, de la 5.000 la 15.000, decizie ce a declanşat reacţii negative din partea unor ONG-uri şi primari din acele insule, mai ales că numărul migranţilor aflaţi pe aceste insule, peste 23.000, depăşeşte oricum capacitatea de primire.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.