Veaceslav Burlacu este administrator al unei companii agricole din orașul Cahul, fondată pe baza unei întreprinderi ex-sovietice. Tânărul activează în cadrul acesteia din anul 2012.
„Producem grâu, orz, floarea soarelui, rapiță, porumb, iar de doi ani suntem și producători de lucernă. Lucerna furajeră este exportată în baloți în Emiratele Arabe Unite, iar celelalte produse sunt vândute în țară”, a declarat Veaceslav Burlacu.
Pentru a eficientiza procesele din cadrul companiei, în primăvara acestui an, Veaceslav a decis să participe la programul Digital Impact al proiectului Startup City Cahul și a obținut un grant în valoare de peste 700 de mii de lei.
„Valoarea totală a proiectului cu care am participat la program a fost de peste 860 de mii de lei, dintre care noi am contribuit cu 20 de procente. Noi deja eram într-un proces de digitalizare, unele etape erau înfăptuite, însă ne oprisem din cauza costurilor mari. Acest grant ne-a permis să beneficiem la maxim de procesele de digitalizare”, a mai precizat administratorul companiei agricole.
Potrivit tânărului, programul Digital Impact i-a oferit posibilitatea de a implementa în cadrul companiei sistemul Farming Management. Noul sistem monitorizează mai multe procese tehnologice, printre care mișcarea tractoarelor, consumul de motorină, evoluția salariului muncitorilor și altele.
„Acest sistem ne ajută să gestionăm mai eficient activitățile noastre și ne oferă posibilitatea ca, la sfârșit de lună, să generăm rapoarte și să decidem ce schimbări putem face. Sistemul este deja funcțional, l-am testat, l-am adaptat conform cerințelor noastre și avem deja primele rezultate”, afirmă Veaceslav.
Veaceslav Burlacu îi încurajează și pe alți antreprenori să aplice la programele implementate de Startup City Cahul.
”Aceste programe sunt foarte bune pentru cei care au nevoie de susținere financiară, fie că sunt la început de cale sau activează deja de mai mult timp, dar au nevoie de digitalizarea proceselor în companie. Efectele se văd imediat”, a precizat tânărul.
Digital Impact este un program prin care companiile din regiunea Cahul, care și-au dorit să digitalizeze procesele interne și să inoveze, au accesat la finanțare în valoare de maximum 780 mii lei. Inițiativele de digitalizare au fost implementate prin intermediul unor companii IT terțe, selectate prin concurs deschis. Tototdată, fiecare beneficiar al programului a contribuit cu minimum 20% din valoarea totală a inițiativei de digitalizare. Programul face parte din proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul, finanțat de Uniunea Europeană și Suedia, și implementat de ATIC.
0 Comment