Foști valeți ai ex-premierului Vlad Filat au poposit în tabăra Maiei Sandu

O cohortă întreagă de foști valeți ai ex-premierului Vlad Filat au migrat în ultima perioadă către PAS-ul Maiei Sandu și se erijează în apostoli ai democrației și adevărului. Vicepreședintele Tineretului Democrat Ion Harghel îi deconspiră pe trei dintre aceștia, în cadrul unei noi ediții a emisiunii online «Într-un pas bun», transmite stiridinmoldova.md cu referire la politics.md.

Primul pe lista lui Ion Harghel este Ion Terguță, candidatul blocului ACUM, din partea PLDM, pe circumscripția nr. 17, Nisporeni.

«De profesie, acest Terguță este jurnalist și se autotintitulează expert media. Eu ași spune că mai degrabă Terguță este propagandist media, mai ales că Vladimir Putin personal l-a decorat pe candidatul Maiei Sandu cu ordinul Prieteniei. Trebuie să menționez că Terguță pro-europeanul a făcut propagandă rusească în Moldova din postura de director al agenției de propagandă MIR în perioada 2009-2016. Vlad Filat l-a băgat ulterior pe Terguță în Guvern. În 2018 Terguță ajunge vicepreședinte al PLDM», notează Ion Harghel.

Al doilea pe lista lui Ion Harghel este Veaceslav Negruța, ex-ministru al Finanțelor în Guvernul Filat, împlicat într-o serie de mașinații financiare.

«În 2009, când a venit în funcție, Negruța a declarat un venit de doar 95 121 lei și o casă nefinalizată la Trușeni despre care spunea că ar avea 120 m2. În 2010 veniturile lui Negruță însumau deja 197 972 de lei și din declarația de avere dispărea casa din Trușeni. În 2011 casa de la Trușeni, cu o suprafață deja de 152,5 m2 reapare în declarația de avere a lui Negruța și veniturile anuale însumau deja 219 421 lei. Conform Adevărul.ro, această casă, în anul 2011, ministrul Negruta o evalua la un preț de doar 33 000 lei, iar în 2012 valoarea acesteia era de aproape 1 milion de lei. Desigur că pe lângă casa de lux din suburbia Chișinăului, Negruța mai are și câteva automobile, apartament în Chișinău, a și trăit mai mult decât decent și a reușit cumva, greu cum ar spune Inga Grigoriu, să-și ridice această casă. Azi Negruta este om integru, pentru care Maia Sandu punea mâna în foc și despre care tot ea spunea că ar fi o candidatura bună pentru funcția de ministru al Finanțelor», scrie Ion Harghel.

Și ultimul pe lista citată este Vitalie Călugăreanu, un propagandist care a revenit la Jurnal TV după ce prin 2010 pleca supărat pe Val Butnaru spunând că el pleacă de la televiziunea Țopilor deoarece nu mai vrea să îndobitocească moldovenii.

«Din propagandă, Călugăreanu a reușit să-și ridice casa de toată frumuseațea care se află în orașul Cricova și care concurează ușor cu castelele lui Terguța și Negruța. Bloggerul Eugen Luchianiuc spunea că acest mare apărător al valorilor europene a fost plătit din gros de către “al vostru” Vlad Filat. Probabil de acolo și banii pentru impunătoarea casă. Despre el însă colegii săi de propagandă nu vor face nici o investigație și nici nu veți vedea casa lui la Jurnal TV», conchide Harghel.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.