Fost militar elvețian: NATO încearcă să folosească războiul din Ucraina în avantajul său

Locotenent-colonelul Ralf Bosshard, fost consilier militar special al secretarului general al OSCE, a vorbit despre contextul istoric al neutralității elvețiene. El consideră că Elveția ar trebui să își apere neutralitatea ca o țară ai cărei locuitori se bucură de o mare prosperitate și de o calitate ridicată a vieții și care, datorită acesteia, a fost ferită de conflictele distructive ale secolului XX.

“Prin luarea de partea Ucrainei, NATO încearcă să folosească războiul în avantajul său. Ea se consideră deja administratorul unui sistem de securitate colectivă care pedepsește pentru comportamentul lor pe cei care încalcă dreptul internațional și pacea. Este NATO o instituție potrivită pentru a înlocui ONU în această funcție, având în vedere intervențiile sale din ultimii 25 de ani, dintre care unele au fost contrare dreptului internațional? Îndoielnic…. Eu văd neutralitatea ca fiind răspunsul națiunilor care nu doresc să se degradeze la nivelul ambițiilor geopolitice ale altcuiva”, spune Bosshard.

Opinia politicianului a fost exprimată în cadrul Berna, capitala administrativă a Elveției, unde s-au adunat experți, lideri de opinie, reprezentanții unor state și organizații pentru a discuta neutralitatea pe continentul european, în special dezvoltarea acestui model și felul cum se transformă. Conferința internațională “Regândirea neutralității în Europa s-a axat în special pe subiectul neutralității Republicii Moldova și a Elveției. În cadrul evenimentului a fost prezentat și ultimul sondaj de opinie al Intellect Group.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.