Farsă cu efect ridicol la un Muzeu de Artă Modernă din San Francisco

Mai mulți vizitatori ai Muzeului de Artă Modernă din San Francisco au fost păcaliți de un adolescent de 17 ani să creadă că o pereche de ochelari așezați pe podea era o operă de artă postmodernistă, relatează The Independent, transmite stiridinmoldova.md.

„La sosire am fost impresionați de câteva opere de artă și picturi. Cu toate acestea, unele dintre „exponate” nu erau foarte surpinzătoare pentru noi. Am dat peste un animal împăiat așezat pe o pătură gri și ne-am întrebat dacă asta chiar îi impresionează pe alți oameni”, a povestit adolescentul TJ Khayatan.

Pentru a-și testa teoria conform căreia ai putea să le vinzi orice oamenilor cât timp ei o percep drept o operă de artă, adolescentul a așezat o pereche de ochelari de vedere pe podea și a așteptat să vadă ce se întâmplă.

Nu după mult timp, vizitatorii muzelui au început să se apropie de „opera de artă”, iar unii dintre ei chiar au început să facă poze. Nu se știe ce fel de interpretare i-au acordat vizitatorii „exponatului” neobișnuit, însă postarea adolescentului pe Twitter, cu imaginile cu ochelarii așezați pe jos, a strâns peste 45.000 de redistribuiri și mii de mesaje.

TJ Khayatan nu este la prima sa farsă de acest tip. În trecut, el a obținut același efect cu ajutorul unei șepci și a unei mingi de baseball.

„Sunt de acord că arta modernă poate fi o glumă uneori, însă arta în sine este o modalitate prin care ne putem exprima creativitatea. Unii o pot interpreta ca pe o glumă, însă alții găsesc o anumită semnificație spirituală în ea. În cele din urmă, arta este o plăcere pentru persoanele deschise la minte, cu imaginație bogată”, mai spune el.

În replică, Muzeul de Artă Modernă din San Francisco a apreciat postarea pe Twitter a adolescentului, întrebând retoric dacă nu cumva „avem un Marcel Duchamp printre noi”, o referire la pictorul francez ale cărui opere de artă abstracte au schimbat modalitățile tradiționale de creere și expunere a acestora.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.