EDITORIAL// Jucăm ori servim?

Am auzit și citit de la mai mulți  politicieni și observatori politici din așa zisa zodie europeană, că victoria de ieri a Maiei Sandu în disputa constituțională a fost asigurata de un joc subțire și abil, de un calcul fin al unei șahiste desăvârșite, în comparație cu președintele unei asociații de șah, politician și el.

De acord întru totul cu acești adulatori și lingușitori ai președintei. Victoria  Maiei Sandu a fost obținută in numele propriului egoism politic și al interesului de partid. Canalia liberală, după cum o numea Eminescu, are o singura miză in joc – puterea. Noțiunea de “a servi țara” a devenit demult pentru liberali și neomarxiști un anachronism grețos, mai ales in condițiile de avânt al globalismului si dominării corporatocrației.

Frau Sandu servește nu țara, nu alegătorul, nu cetățeanul, ci idealul puterii absolute, servește intereselor străine, acoperindu-si egoismul cu tricolorul împrumutat de la alegătorii săi, care și ei pun, din păcate, înaintea libertăților sale politice și economice mandatul de răzbunare, înmânat cu mândrie șefului de stat.  Prin vocea Maiei Sandu răzbate distinct vendeta, când afirmă, că nu o interesează numele, ci numărul celor arestați, dovedind, o dată în plus,  că are de realizat un plan cincinal la ghilotinare a celor, care i se opun.   

Cu începere din 2009 mișună prin Moldova o nouă specie de politicieni,  jigodii înflăcărate de false idealuri, care încearcă să preia toată puterea în stat și care ajustează vechile valori europene la un singur standard: Euro.

Maia Sandu poartă mereu pe vârful limbii replica, cum că pe ea nu o interesează banii. Pe dânsa – poate nu. Nu o interesează acum. Pe gașca care a investit în puterea ei, cea din țară și cea de peste hotare o interesează, însă. Asta e regula jocului.  Ca și pe toată caracuda, care dansează acum în jurul ei, bătând tăpușele!   

Cum se întâmplă, de obicei, omul de rând înțelege ultimul, că este mereu perdant în jocul pocheriștilor politici, care își  maschează adevăratele intenții sub falsul discurs de servitori onești ai țării.Autor:  Valeriu Reniţă

Sursa:  Politics.MDShare this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.