Doctor în drept: „Consilierii lui Sandu vor să găsească o portiță spre autodizolvarea Parlamentului, dar acest lucru nu este prevăzut de lege”

„După o pauză prelungită, prim-ministrul interimar al Moldovei a devenit ministrul MAEIE, Aureliu Ciocoi. Dar un Decret al Președintelui nu a fost emis, de altfel Maia Sandu ar fi fost nevoită să-și asume responsabilitatea pentru situația din țară”.

Despre acest lucru a declarat special pentru eNews doctorul în drept, profesorul, academicianul Ivan Caireac, transmite stiridinmoldova.md cu referire la Noi.md.

„Susținătorii Maiei Sandu doresc alegeri parlamentare anticipate. De aceea, președintele nu se grăbește să numească o nouă componență a Guvernului. Deși mult timp și tare opoziția striga „jos”, iar cînd acest lucru s-a întîmplat, s-a dovedit că ei nu au o echipă, nu au pe cine numi. După o pauză prelungită, prim-ministrul interimar a devenit ministrul MAEIE, Aureliu Ciocoi. Însă un Decret Președinte nu a emis, de altfel Maia Sandu ar fi fost nevoită să-și asume întreaga responsabilitate pentru situația din țară. Dar ea nu are nevoie deloc de acest lucru”, a spus el.

Expertul a atras atenția asupra faptului că Sandu a promis multe în campania electorală, dar, în calitate de președinte, nu poate îndeplini promisiunile.

„Alexandru Tănase, unul dintre consilierii săi, încearcă să găsească o portiță spre autodizolvarea Parlamentului. Dar acest lucru nu este prevăzut în lege. Alegerile pot avea loc nu mai devreme de mai-iunie. Și cei de dreapta se vor uni, în ciuda neînțelegerilor și dezacordurilor destul de grave între ei. Acest lucru se va întîmpla cu siguranță, de îndată ce stăpînii lor americani le vor ordona acest lucru”, a spus Ivan Caireac.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.