DOC // E oficial! Chirtoacă a mințit despre vacanța lui Igor Dodon

Președintele Partidului Liberal (PL) Dorin Chirtoacă a fost obligat de Judecătoria Chișinău sediul Centru să dezmintă informațiile pe care le-a publicat în luna august, privind vacanța lui Igor Dodon. Liderul PL a fost atacat în judecată de către președintele în exercițiu, în urma unei postări pe pagina de Facebook.

Judecătorii au ajuns la concluzia că afirmația lui Dorin Chirtoacă este defăimătoare și falsă. Aceștia au decis că Dorin Chirtoacă trebuie obligat să dezmintă informațiile publicate anterior și să înlocuiască textul de pa pagina sa.

Decizia vine după ce, pe 18 august, Dorin Chirtoacă a scris pe pagina sa de Facebook că „Dodon nu este la Moscova. El a plecat de vineri, prin Moscova, în Turcia, la mare, pe ascuns, fiindu-i rușine să recunoască unde se duce de fapt, cheltuind în acest scop suma astronomică de peste 2 milioane de lei, cât bugetul unui sat din RM, pentru 1 an”.

Judecătorii au decis că politicianul trebuie să schimbe textul postării cu acesta: „Informațiile publicate de către Dorin Chirtoacă, în data de 18 august 2020, prin intermediul rețelei de socializare Facebook și anume: ”Igor Dodon nu este la Moscova. El a plecat de vineri, prin Moscova în Turcia, la mare, pe ascuns, fiindu-i rușine să recunoască unde se duce de fapt, cheltuind în acest scop suma astronomică de peste 2 milioane de lei”- sunt false și defăimătoare care lezează onoarea, demnitatea și reputația profesională a domnului Dodon Igor”.

De asemenea, instanța a decis că Dorin Chirtoacă trebuie să achite 100 de lei pentru cheltuielile de judecată. Decizia poate fi atacată într-o instanță superioară în termen de 30 de zile.

Document by Анна Выприцких

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.