Din 15 iunie sălile de sport își vor relua activitatea

Agenții economici din domeniul HoReCa și sălile de sport își vor putea relua activitatea începând cu data de 15 iunie. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP). Premierul Ion Chicu, președintele CNESP, a declarat că specialiștii epidimiologi nu au acceptat propunerea de a redeschide HoReCa și sălile de sport din 1 iunie.

”Argumentele medicilor și a reprezentanților OMS, absolut pertinente în opinia mea, au determinat adoptarea hotărârii CNESP”, a scris premierul pe pagina sa de socializare.

Astfel, începând cu data de 15 iunie, unitățile de alimentație publică în vor relua activitatea cu respectarea strictă a Instrucțiunii privind prevenirea infecției COVID-19.

Din această dată își vor relua activitatea și sălile de sport și fitness, dar fără vestiar, baie, piscină, cu respectarea strictă a mai multor măsuri de sănătate publică.

Comisia a mai stabilit reluarea, începând cu data de 26 mai 2020, a activităților de transport feroviar și rutier de persoane în trafic internațional.

De asemenea, începând cu data de 01 iunie 2020, își reiau activitatea pieţele din Chișinău și Bălți.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.