“Din 10 kg de brânză a adus un kg, crupe nu au de loc” – Primarii din Căușeni spun că au probleme la procurarea produselor alimentare

Primarii din raionul Căușeni au anunțat premierul Natalia Gavrilița că au probleme la procurarea produselor alimentare. În cadrul întrevederii, pe care au avut-o cu șefa cabinetului de miniștri, aleșii locali au declarat că agenții economici refuză să le vândă marfă.

“Am publicat în două runde, nu a participat nici un agent economic la licitație, am început negocierile directe, nu a dorit să încheie un contract. Suntem în situația că pentru săptămâna viitoare nu avem produse alimentare. Am încheiat un contract cu o bază angro care din 40 kg de carne ne-a adus 10 kg, din 10 kg de brânză a adus un kg, crupe nu au de loc”, a declarat Elena Eșanu, primarul s. Coșcalia din raionul Căușeni.

Premierul Natalia Gavrilița a anunțat că la Guvern se cunoaște despre această problemă, iar ministrul Finanțelor este în căutarea soluțiilor. Amintim că în debutul ședinței de Guvern de miercuri, 23 martie, premierul Natalia Gavrilița a declarat că mai mulți agenți economici refuză să participe la licitațiile publice din cauza incertitudinii și a inflației mari.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.