Deputații conduși de Sandu-Candu-Filip-Năstase se opun majorării salariilor medicilor

Dacă deputații nu vor examina și nu vor vota principalele legi ale țării, Bugetul și Politica bugetar-fiscală, atunci medicii, profesorii și alți bugetari ar putea rămâne fără salarii, iar pensionarii nu își vor ridica alocațiile lunare. Mai mult decât atât,  prin acest blocaj parlamentar se amână majorarea lefurilor pentru sistemul medical din țară. Despre aceasta socialistul Vlad Batrîncea a declarat în cadrul unui briefing de presă.

“Noi suntem obligați să votăm bugete și politica bugetar-fiscală, pentru că fără aceste documente țara nu poate trăi. Astea sunt salarii, pensii, medicină. Ce facem noi? Noi deja am promis majorări de salarii pentru medici de pe 1 ianuarie. Aceste lucruri se conțin în aceste proiecte. Dacă nu votăm, ce facem cu sistemul de sănătate. Poftim, luați, asumați-vă guvernarea. Dar în această situație, când nu vom oferi finanțare, ies în stradă medicii?”, a spus Batrîncea.

Totodată, socialistul le-a amintit deputaților PAS că aceștia nu mai sunt în opoziție, iar odată ce Maia Sandu a câștigat alegerile, ei fac parte din garnitura guvernamentală. În context, PSRM a reiterat că dacă PAS nu susține Bugetul și Politica bugetar-fiscală, elaborate de Guvernul Chicu, atunci Maia Sandu poate să-și numească propriul Guvern și să vină cu alte inițiative legislative.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.