Deputat socialist: Cum domnilor de la ACUM vreți să discutați, să creați coaliție cînd faceți tot posibilul ca această coaliție să nu fie

Vor susținerea socialiștilor pentru propria agendă politică, dar fac totul ca să nu existe o coaliție dintre blocul ACUM și PSRM. Despre acest lucru scrie pe blogul său deputatul socialist Grigore Novac, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

Socialistul menționează că după ce Maia Sandu și Andrei Năstase și-au agățat insigne de deputat la piept, după ce au primit birouri la Parlament, au recurs la mesaje distructive și atacuri dure la adresa șefului statului și a PSRM. Iar în acest mod arată că una spun și alta fac.

Grigore Novac face o trecere în revistă a celor mai recente acțiuni și declarații ale PAS și PPDA, care confirmă că nu-și doresc o alianță cu PSRM. Parlamentarul se referă la declarația Maiei Sandu despre vizita fracțunii socialiștilor la Moscova, pe care a calificat-o drept „un lucru rușinos”.

„Aceste săgeți veninoase în adresa Federației Ruse ne duc la gândul că Maia Sandu nu este independentă în declarațiile sale, iar în loc să fie preocupată de politica internă, domnia sa a trecut direct la geopolitică”, scrie Novac.

Următorul moment care i-a atras atenția este participarea liderilor PAS și PPDA la un eveniment unionist, alături de reprezentanții Partidului Național Liberal din Romania, unde au fost lansate numeroase atacuri la adresa lui Igor Dodon și a socialiștilor.

„Pe lângă faptul că se vociferau acuzații fără substrat factologic, Sandu și Năstase ascultau cuminței acuzațiile aduse potențialilor parteneri de coaliție, fără a intervene ori cel puțin a da de înțeles că acest lucru nu este normal și mai degrabă seamănă cu un amestec în treburile interne ale Republicii Moldova”, atrage atenția deputatul socialist.

Grigore Novac scoate în evidență și declarațiile candidatului PNL pentru Parlamentul European, Rareș Bogdan, de la aceeași întâlnire. Reprezentantul PNL a declarat că Republica Moldova este parte a României Mari și că este un teritoriu locuit de milioane de români.

„Uite că la toate aceste declarații unioniste și antistatale, Sandu și Năstase se prefăceau morți în popușoi, lucru inadmisibil pentru un politician care muncește în interesul Republicii Moldova și pentru Statul Republica Moldova”, a scris Novac.

„Maia Sandu spunea că este o rușine că toată fracțiunea PSRM a plecat la Moscova în Duma de Stat pentru a avea întâlniri bilaterale cu partenerii cu care de ani buni au semnat acorduri de colaborare, dar a tăcut atunci când un oarecare Rareș Bogdan i-a spus deschis că România este fratele mai mare, iar Sandu și Năstase rezultă că sunt nimeni… Stranie abordare au cei de la ACUM, la fel de stranii ca și partenerii lor din PNL”, a conchis deputatul socialist.

În final, acesta se întreabă cum își doresc Sandu și Năstase o coaliție cu PSRM, dacă fac totul ca ea să nu existe.

„Năstase și Sandu spun că doresc un dialog cu PSRM, dar în același timp merg la evenimente unioniste, acceptă mesaje unioniste și mai mult ca atât, ei sunt și organizatorii acestor evenimente, asta în condițiile în care cei de la ACUM sunt conștienți de faptul că socialiștii și susținătorii lor nu vor accepta niciodată astfel de acțiuni și mesaje îndreptate împotriva independenței, suveranității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova…

Cum domnilor de la ACUM vreți să discutați, să creați coaliție cînd faceți tot posibilul ca această coaliție să nu fie ???”, îi întreabă deputatul socialist.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.