Potrivit lui Năstase, șeful statului are o „prestație lamentabilă” și este un lider neformal al socialiștilor

Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, crede că dialogul dintre deputații „ACUM” și PSRM trenează din cauza președintelui Igor Dodon, care este și liderul neformal al socialiștilor, transmite stiridinmoldova.md cu referire la ziarulnational.md.

Potrivit lui Năstase, șeful statului are o „prestație lamentabilă”.

„Din punctul nostru de vedere, prestația președintelui Dodon în această perioadă a fost una lamentabilă. Știți ce rol joacă acum Dodon? Anume acela de a zădărnici orice posibil dialog dintre deputații „ACUM” și cei din PSRM în vederea demontării actualului regim prin adoptarea și implementarea pachetului de legi privind dezoligarhizarea și nu prin crearea de coaliții și alianțe exploatate cu dibăcie propagandistică de mafie”, a spus acesta într-un interviu pentru jurnal.md.

În același context, Năstase îl acuză pe Dodon că iese cu declarații scandaloase, când ar trebui să fie constructiv.

„De fiecare dată când apar anumite premize pentru un dialog cât de cât constructiv, Dodon iese cu declarații scandaloase și atacuri urâte la adresa noastră, înaintând noi și noi pretenții. Toate acțiunile și toată retorica sa țintește să ostilizeze și să împiedice deputații socialiști să participe la demantelarea regimului Plahotniuc. Anume cu acest scop el a revenit s-au a fost parașutat în funcția de „lider informal” al PSRM. Propunerile populiste legate de limba rusă, NATO și altele sunt subiecte care scindează societatea și nu contribuie la stabilirea unui consens, care ar contribui la scoaterea Moldovei din starea de captivitate”.

Acesta le-a transmis și un mesaj deputaților socialiști, dar și simpatizanților PSRM.

„Marea voastră problemă este Dodon. El nu este un președinte al poporului, nu este cooperant și efectiv preocupat să apere interesele cetățenilor, printre ei și alegătorii voștri. El este preocupat de un singur lucru, și anume să blocheze orice cale de dialog între parlamentarii PSRM ce se declară liberi și cei ai „ACUM”, iar prin asta el consolidează puterea lui Plahotniuc. Dodon a slăbit extrem de mult instituția prezidențială. A transformat Președinția într-o instituție decorativă, care face filme documentare, cumpără aparate de fotografiat exorbitant de scumpe, călătorește aiurea pe banii obscuri și ai statului și are întâlniri oficiale de fațadă care nu rezolvă problemele R. Moldova. În același timp atacă România și occidentul”, a conchis acesta.

De menționat că, astăzi, Blocul „ACUM” a invitat la noi discuții deputații PSRM.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.