Deputat PSRM demonstrează cu legea în mână prostia binomului Maia Sandu și Andrei Nastase

Așa-zisa ședință specială a Parlamentului, convocată astăzi de deputații blocului politic ACUM este un spectacol de prost gust, montat de Andrei Năstase și Maia Sandu. Este reacția deputatului PSRM Grigore Novac, publicată pe Facebook, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

«Ceea ce au regizat cei de la Blocul ACUM astăzi, nu este alceva decât o minciună care nu se încadrează în cadrul legal prevăzut de Regulamentul Parlamentului Republicii Moldova», a scris Grigore Novac.

În continuare, Novac prezintă și câteva argumente care demonstrează că așa-zisa ședință de astăzi este ilegală.

«Conform legii, aceasta se poate întruni la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaţilor.

Prin urmare, Președintele Republicii Moldova nu a cerut convocarea ședinței legislativului, Președintele Parlamentului încă nu a fost ales, deci nici nu putea să ceară deoarece un speaker ales încă nu există, iar ce ține de 1/3 din numărul deputaţilor, aceștea trebuie să fie 34 la număr pentru a cere convocarea ședinței Parlamentului, însă din câte cunoașem, cei din blocul ACUM sunt doar 26 de deputați din cei 34 care constituie 1/3», notează Grigore Novac.

«Cererea de convocare a sesiunii extraordinare sau speciale se face în scris în adresa Biroului permanent, însă după cum cunoaștem cu toții, Biroul permanent încă nu a fost constituit, prin urmare și aici acțiunea de azi a celor de la ACUM nu se încadrează în cadrul legal existent. Cererilor de convocare a unei sesiuni extraordinare sau speciale nu li se dă curs dacă acestea nu întrunesc condiţiile prevăzute la alin.(2) şi (3) din art, 37 al Regulamentului Parlamentului», a mai scris Grigore Novac.

Deputatul PSRM a conchis că deputații PAS și PPDA sunt incompetenți și nu cunosc legislația în vigoare.

«Dacă cineva din prietenii mei de pe facebook au în friends pe Maia Sandu sau Andrei Năstase, expediați lor acest dext și extrasul din legislație ca să fie mai informați și documentați, nu de alta, dar la capitolul cunoașterii legislației domniile lor cam calcă prin străchini», conchide alesul socialist.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.