Delegaţiei FMI i-au fost prezentate un raport detaliat privind investigarea fraudei bancare

Procuratura Anticorupţie (PA), Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) şi Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) au prezentat ieri delegaţiei Fondului Monetar Internaţional o informaţie detaliată privind investigarea delapidării frauduloase a banilor din sistemul financiar-bancar al Republicii Moldova. Şedinţa a avut loc, ieri, la sediul CNA şi a avut ca scop informarea obiectivă a partenerilor de dezvoltare despre volumul de lucru, desfăşurat de instituţiile de drept din ţară,  în vederea deferirii justiţiei făpturitorilor fraudei şi recuperării banilor sustraşi, transmite stiridinmoldova.md.

Delegaţia FMI a dat asigurări că implementarea urgentă a soluţiilor, propuse de către PA, CNA şi ARBI, vor fi prioritare în discuţia cu autorităţile din Republica Moldova. De asemenea, oficialii au declarat că propunerile vor fi incluse în Memorandumul care va sta la baza debranşării asistenţei financiare externe pentru Republica Moldova.

Amintim că, Procuratura Generală a prezentat conducerii ţării un raport detaliat privind investigaţiile desfăşurate de către organele de anchetă referitoare la frauda din sistemul financiar-bancar. Ancheta în aceste dosare a fost calificată drept una extrem de complicată, complexă şi fără precedent în practica instituţiilor de drept din Republica Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.