Declaraţia făcută de Ţîcu: Instituirea „situaţiei excepţionale în justiţie” a fost doar un truc electoral al PAS-PPDA

Fostul candidat al binomului PAS-PPDA pentru funcţia de deputat, Octavian Ţîcu, recunoaşte faptul că ideea privind instituirea situaţiei excepţionale în justiţie, despre care a vorbit, zilele trecute, lidera PAS, Maia Sandu, a fost doar un truc electoral. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi”, de la TVR Moldova, la care a participat şi vicepreşedintele PDM, Vladimir Cebotari, transmite stiridinmoldova.md cu referire la today.md.

„Noi am făcut asta în campania electorală, pornind de la premisa că vom avea majoritate în Parlament. Acum, aceste lucruri pot vi văzute altfel”, a declarat Octavian Ţîcu.

La rândul său, vicepreşedintele PDM, Vladimir Cebotari a declarat că ideea exprimată de Maia Sandu este una neinspirată.

„O astfel de măsură ar însemna modificarea Constituţiei, iar modificarea Constituţiei se face cu 67 de voturi. Această procedură durează cel puţin şase luni de zile”, a spus Vladimir Cebotari.

Amintim că lidera PAS, Maia Sandu, a declarat zilele trecute, la un post TV, că prima lege propusă de ea în noul Parlament va fi introducerea ”situației excepționale în domeniul justiției”, ca să poată demite tot și pe toți, contrar normelor constituționale.

În replică democratul Sergiu Sîrbu a luat-o peste picior pe Maia Sandu, dându-i de înțeles că aceasta nu are habar de ceea ce înseamnă drept constitutional.

„Ca un constituționalist care respectă supremația Constituției și principiile unui stat de drept, îmi este greu să comentez această inepție din punct de vedere juridic. Dar dacă, totuși, se va insista pe această gogoașă vândută impertinent alegătorilor, noi ne angajăm să venim cu o altă inițiativă. Anume de a declara situație excepțională de prostie politică, iar protagoniștii vor avea dreptul să se consulte și reabiliteze gratuit în instituțiile medico-sanitare de specialitate”, a scris Sîrbu pe Facebook.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.