De ce minte Renato Usatîi despre relația sa cu autoritatea criminală “Jora Belțkii”

Primarul de Bălți Renato Usatîi încearcă să ascundă relațiile pe care le are cu autoritatea criminala Gheorghe Nazaruc, cunoscut drept “Jora Belțkii”. În cadrul emisiunii În Profunzime de la Pro TV, Usatîi s-a bâlbâit, când a fost întrebat de unde îl cunoaște pe Nazaruc. Inițial politicianul a spus că îl cunoaște foarte bine, ca ulterior să declare că îl știe doar vizual.

“Eu îl cunosc foarte bine… Când eram student în municipiul Bălți, eu personal îl cunosc din anii cei ca sportiv…. Adică vizual”,  a declarat Usatîi.

Interlopul Gheorghe Nazaruc, alias Jora Belițkii, cunoscut ca fiind „mâna dreaptă” a capului lumii criminale, Grigore Caramalac, a fost extrădat la începutul acestei săptămâni de către Serviciul de Securitate al Ucrainei autorităților moldovene. Nazaruc ar fi participat la o adunare cu reprezentanții lumii interlope din Ucraina la care au fost redistribuite sferele de influență. Asta în timp ce se afla în căutare internațională prin Interpol, fiind cercetat penal în Republica Moldova, pentru o serie de jafuri și atacuri banditești.

Anterior portalul Deschide.md a scris că pe Renato Usatîi și Jora Nazaruc îi leagă o prietenie încă din 1995. Liderul formațiunii “Partidul Nostru” a recunoscut că i-a vândut mașina lui Gheorghe Nazaruc. Totodată, Usatîi a recunoscut că la Moscova este vecin cu autoritatea criminală Grigore Caramalac, iar Nazaruc îl vizita des pe patronul său.

Potrivit unor surse, Nazaruc a fost văzut de mai multe ori la volanul automobilului lui Renato Usatîi. Acesta a fost inclusiv amendat de poliția rusească pentru încălcări comise la volanul automobilului lui Renato Usatîi. După aceea, Usatîi a fost nevoie să spună că i-a vândut mașina lui Nazaruc.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.