Protestul agricultorilor din fața Parlamentului este de fapt protestul boierilor care au averi de milioane

Protestul agricultorilor din fața Parlamentului este de fapt protestul boierilor care au averi de milioane ce nu sunt declarate oficial la stat, este de părere activistul civic, Ion Harghel.

Acesta a scris pe pagina sa de Telegram că, acești așa-ziși agricultori sunt de fapt foști președinți de colhozuri care dețin tractoare de milioane de lei, care angajează ilegal la muncă zilieri și care își fac afacerea prin evaziune fiscală. 

”Tractoarele vor să urce pe scările Parlamentului! Dar de ce? Doar asta nu va soluționa nimic, din contra, va provoca pagube pe care tot poporul le va achita. De ce la noi primul instinct este de a distruge bunul public?

În rest, eu sunt de acord că la noi sunt probleme în tot ceea ce ține de agricultură. Am rude care o viață au lucrat pământul, dar iată nu şi-au permis tractoare americane ce costă milioane de lei!

Şi problema asta e de când s-au înființat în Republica Moldova SRL-urile, iar foştii preşedinți de colhozuri au devenit boieri. La mine în sat se mai zicea pe timpuri “SRL în grădina me”, cu ideea că ăştia fac ce vor. Marea majoritate din aceşti boieri nu achită impozite, nu angajează legal oamenii, fac evaziune fiscală şi nu produc nimic. Ei cultivă grâu sau altceva şi-l exportă peste hotare”, scrie Harghel.

Activistul mai notează că, majoritatea dintre acești protestatari au luat pământul de la oameni, în fața cărora nu și-au onorat obligațiunile, invocând seceta. În opinia acestuia, de vină la situația creată sunt toate guvernările de până acum, deoarece le-au permis acestor agricultori să se folosească de partidele de guvernare, prin aderarea la ele, astfel ca să poată face evaziune fiscală şi să primească milioane de la stat.

”Aceşti boieri au aderat în trecut la PCRM, apoi PLDM, a urmat PDM, PSRM şi acum vor dori probabil să facă parte din PAS”, conchide activistul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.