Curtea de Conturi a depistat fraudele de milioane a afaceristului care a deposedat-o pe o femeie de casă

Autoritățile s-au apucat de omul de afaceri care agresează o femeie fără adăpost.

Un reportaj al proiectului „Cu sens” a fost prezentat pe canalul TV8.

-Iată investigația jurnaliștilor despre fraudele lui Valeriu Guzun, proprietarul liceului “Da Vinci” pe str. Stamati 10, din Chișinău. Același Guzun despre care am povestit atât de mult și care a alungat-o din propria casă pe Ludmila Tocan, cea care locuiește de 4 ani lângă gardul liceului.

El este cel care i-a distrus casa, a alungat-o și a aruncat la gunoiște mobila și lucrurile ei personale, fiind la volanul excavatorului i-a turnat găleți cu pământ peste cap, i-a șters viza de reședință de la cadastru de pe teritoriul liceului său, a amenințat-o cu moartea și i-a zdrobit câinii cu mașina, contra ei au fost și prietenii lui – polițiști care veneau cu acuzații false de huliganism.  El împreună cu soția Efrosinia, directoarea liceului, sunt “eroii” acestui reportaj și continuă să o terorizeze și să o amenințe pe Ludmila Tocan. Acum, Curtea de Conturi a depistat fraudele de milioane ale acestei familii iar cazul a fost transmis autorităților de anchetă, – scrie jurnalistul Leonid Școlinîi pe rețelele de socializare. Anterior, s-a raportat că la Chișinău, un antreprenor „a dat peste” o femeie fără adăpost. Jurnalistul Leonid Școlinîi a relatat despre acest incident grav pe rețelele de socializare.

El a amintit că Ludmila Tocan de 3 ani locuiește pe str. Constantin Stamati 10, “sub tufișuri, într-un „hambar” construit dintr-un dulap vechi, la temperaturi de -20 de grade, unde se încălzește doar cu ajutorul câinilor săi și sticlele de apă fierbinte, care sunt aduse de vecinii marinimoși din blocul din apropiere”.

-Fără adapost (din cauza „tâlharului” Valeriu Guzun, care a alungat-o în stradă în 2018 și i-a distrus apartamentul care „încurca” activității sale antreprenoriale) Ludmila Tocan a transmis o fotografie după ce s-a adresat la urgență și a fost diagnosticată cu fractură de braț și i-a fost aplicat gips. Medicii au informat-o că vor trimite aceste date la procuratură. Anterior, echipa de poliție a fost chemată de V. Guzun cu un pretext inventat. Guzun viseză ca Ludmila Tocan să dispară, doar pentru ca ea să nu mai pretindă la apartament și despăgubiri pentru daune. Cazul este tratat de către departamentul de poliție nr. 4, str. Albișoara, 86, cu participarea ofițerului Gherciu Vitali, potrivit spuselor Ludmilei, – a spus Școlinîi.

El a spus că în anii 2017-18 Guzun a cumpărat teritoriul școlii pentru utilizare în comun cu primăria și a decis demolarea clădirii auxiliare cu 2 etaje în care locuia Ludmila prin viză de reședință.

-Guzun i-a propus în schimb una dintre casele abandonate din satele din jur, ea a refuzat și a cerut legal o locuință echivalentă la Chișinău. El a decis să o pedepsească și în absența ei, a spart ușile, a aruncat toate bunurile ei în stradă și a demolat clădirea. În tot acest timp Ludmila a locuit în stradă cu toate lucrurile personale. Tot acest timp, Guzun a agresat-o, a intimidat-o, a exercitat presiune fizică, mentală și morală. Apoi Guzun prin cunoscuții săi și isntanța de judecată i-a anulat viza de reședință din Cadastru. Toate lucrurile personale și mobilierul din casă au fost aruncate, iar Ludmila a ajuns să locuiască în stradă cu câinii săi care o încălzesc în nopțile de iarnă geroase. Din acest motiv Ludmila nu poate merge în adăposturi pentru oamenii străzii, pentru că nu primesc cu animale de companie. În plus, nu vrea să părăsească acest loc, pentru că aici toți vecinii văd, știu, empatizează și ajută. Într-un alt loc sau sat în care i s-a oferit să se mute, ea poate fi pur și simplu distrusă – calm, liniștit și fără martori. Ea se teme de asta. Din păcate, autoritățile și poliția îl susțin pe Guzun, or el are legături și rude în vârf, de care se folosește. Urmărim evenimentele, dar așteptăm un răspuns din partea persoanelor responsabile, conducerea Ministerului Afacerilor Interne, primarul orașului, consilierii municipali, deputații, – a conchis Școlinîi.

Sursa: bloknot-moldova.md

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.