Costul pentru benzină și motorină va fi majorat

De mâine, 17 ianuarie, costul pentru benzină și motorină va fi majorat, transmite Point.md cu referire la o rețea de benzinării din țară, transmite stiridinmoldova.md.

Ultima dată, prețul la combustibil a crescut pe data de 10 ianuarie. În medie, prețul la benzină și motorină s-a mărit cu 40-50 de bani, iar la gaz cu aproximativ 70 de bani.

Cu cât se va scumpi mâine benzina, motorina și probabil gazul, sursele nu au specificat.

Pe rețelele de socializare, mai mulți internauți le-au recomandat șoferilor să se alimenteze astăzi, din motiv că noile prețuri la stațiile PECO, vor fi afișate deja la miezul nopții.

Amintim că, în anul 2019 autoritățile au modificat legea, astfel că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică nu mai stabilește prețurile la carburanți. Petroliștii pot stabili de sine stătător prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat reieșind din consumurile și cheltuielile aferente comercializării carburanților, în conformitate cu standardele de contabilitate aplicabile și incluzând o rată de rentabilitate anuală prevăzută de metodologie, care nu poate depăși 10%.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.