Contingentul KFOR – 10: Misiuni de pacificare în Kosovo

Contingentul Armatei Naţionale, detaşat în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo, a demarat executarea activităţilor specifice în aria de responsabilitate.

Potrivit comandantului contingentului, locotenent-colonel Ion Godoroja, militarii moldoveni sunt implicaţi în misiuni de pază şi apărare a obiectivelor de importanţă deosebită, inclusiv a Mănăstirii Decane, de asigurare a securităţii bazei „Camp Vilaggio Italia” din Pech, şi de patrulare a zonei de operaţii. Totodată, grupul de genişti cercetează terenul pentru depistarea şi identificarea muniţiilor rămase în sol din timpul războiului.

Locotenent-colonelul Godoroja a specificat că în luna decembrie, ofiţerii şi subofiţerii moldoveni au fost instruiţi de colegii lor din Ungaria, Croaţia, Italia şi SUA, la compartimentul controlul mulţimii (fire phobia), evacuarea răniţilor cu elicopterul şi conducerea tehnicii militare.

Contingentul KFOR-10, detaşat în Kosovo în luna decembrie 2018, este format din 41 de militari profesionişti, dintre care şapte genişti, un pluton de 33 de infanterişti şi un ofiţer de stat major. Aceştia se vor afla în Kosovo timp de şase luni.

Share this Post!

Related post

0 Comment