Moldova se numără printre cele mai sigure țări din lume

Moldova se numără printre cele mai sigure țări din lume, potrivit unui top întocmit de fondul de investiții Global Finance. Țara noastră ocupă locul 46 din 128 de state și a fost inclusă în lista țărilor cu un nivel ridicat de siguranță, transmite stiridinmoldova cu referire la publika.md.

La întocmirea topului, specialiștii au luat în considerare criterii precum indexul păcii, rata criminalității și frecvența cataclismelor naturale. La toate categoriile țara noastră a obținut scoruri înalte. Și mai bine decât noi stă România.

Vecinii de peste Prut s-au clasat pe locul 33 în clasament. În schimb, Rusia și Ucraina stau foarte prost la acest capitol, ocupând locul 108, şi respectiv 116, fiind incluse în lista țărilor cu un nivel scăzut de siguranță.

Mai slab decât Moldova se clasează și SUA, care se poziționează tocmai pe locul 65. Asta se datorează nivelului ridicat al criminalității și atacurilor armate frecvente.

Partea de sus a clasamentului este ocupată aproape în exclusivitate de țări europene. Dacă e să ne uităm la top 20 cele mai sigure state, 16 dintre ele sunt de pe bătrânul continent.

Prima poziție îi aparține Islandei, unde au loc doar 1,8 crime la 100 de mii de oameni pe an. La mică distanță urmează Elveția și Finlanda. La polul opus se află Guatemala, Yemen și Filipine, țări care sunt afectate de cataclisme naturale frecvente și de conflicte interne.

Share this Post!

Related post

0 Comment