Construcția conductei de gaze naturale Ungheni-Chișinău va demara săptămâna viitoare, a spus Pavel Filip

Construcția conductei de gaze naturale Ungheni-Chișinău, care va demara săptămâna viitoare, este, în opinia premierului Pavel Filip, un pas important spre asigurarea securității energetice a Republicii Moldova, transmite stiridinmoldova.md cu referire la today.md.

„Pe 2 mai demarează lucrările de construcție a conductei de gaze naturale Ungheni-Chișinău. Compania românească Transgaz a anunțat despre semnarea tuturor contractelor necesare în acest scop. Astfel, facem încă un pas important spre asigurarea securității energetice a Republicii Moldova. Asta înseamnă că țara noastră va putea lua decizii în beneficiul cetățenilor, fără riscuri, pentru că va avea o sursa alternativă de gaze natural”, a scris Pavel Filip, într-o postare pe Facebook.

Compania „Transgaz” a semnat toate contractele necesare realizării conductei care va aduce gazul românesc până la Chişinău, comunică Ministerul Economiei de la Bucureşti. Ordinul de începere a lucrărilor la gazoductul Ungheni-Chişinău va fi emis în data de 2 mai.

Conducta va avea o lungime de 120 de kilometri şi capacitatea de a transporta anual în jur de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale din România în ţara noastră. Compania „Transgaz” va investi în acest proiect 93 de milioane de euro.

Construcția conductei este o continuare a gazoductului Iași-Ungheni.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.