Congresul Mondial Evreiesc, mulțumește conducerii Republicii Moldova pentru suportul constant pentru Statul Israel

Congresul Mondial Evreiesc (CME) salută decizia Guvernului Republicii Moldova de a strămuta ambasada țării noastre din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Organizația mulțumește conducerii Republicii Moldova pentru suportul constant pentru Statul Israel, se arată într-un comunicat al Congresului Mondial Evreiesc, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

”Guvernul Moldovei a luat o decizie salutabilă în afirmarea încrederii sale în Statul Israel și confirmarea relațiilor sale bilaterale puternice în recunoașterea publică a Ierusalmului în calitate de capitală de drept a Istraelului”, a declarat directorul executiv și vicepreședintele CME, Robert Singer.

”Am aflat cu bucurie în această dimineață despre această situație de la ambasadorul Moldovei în SUA și sper că decizia va servi drept un exemplu pozitiv pentru toți prietenii Israelului, care să ia în considerare un astfel de transfer. Este vorba și despre un gest pozitiv față de descendenții multor evrei din Moldova, care sunt stabiliți acum în Israel și care simt în continuare legături față de țara care le-a fost casă, la fel ca și pentru mulți membri ai familiei mele. Acestea sunt relații care se extind dincolo de cele guvernamentale, inclusiv la cele publice și personale”, mai spune Robert Singer.

Oficialul reiterează că Moldova a reconfirmat de fiecare dată că este un prieten sincer al Statului Israel, precum și că este un lider în lupta cu antisemitismul în lume. Decizia sa de a strămuta ambasada la Ierusalim urmează alți pași de bună credință, inclusiv prioritizarea protejării comunității evreiești, demonstrată prin adoptarea definiției Antisemitismului Alianței Internaționale de Holocaust și a eforturilor de păstrare a memoriei Holocaustului

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.