Comercializarea produselor din tutun interzis lângă școli

Agenții economici care comercializează produse din tutun la o distanță mai mică de 200 de metri de instituțiile de învățământ sunt somați să le retragă din vânzare începând de astăzi, 4 decembrie. Este una dintre măsurile comune ale Primăriei și Ministerul Afacerilor Interne în vederea soluționării problemelor acute din capitală, se menționează într-un comunicat de presă emis de Primărie, transmite stiridinmoldova.md.

Solicitată de IPN, Mariana Beţivu, ofițer de presă al Inspectoratului General Poliției, a spus că vânzarea produselor din tutun la o distanță mai mică de 200 de metri de instituțiile de învățământ este interzisă de legislație, iar poliția va interveni ca și până acum. Dacă se vor depista nereguli, vor fi luate măsuri în conformitate cu legea.

În comunicatul de presă emis de Primărie se mai spune că cele două părți, autoritatea locală și MAI, vor coopera pentru soluționarea pe termen scurt și mediu a unui șir de probleme acute cu care se confruntă capitala. Este vorba despre construcțiile ilegale, comerțul stradal, fluidizarea transportului și parcările neautorizate.

Referitor la gheretele din capitală, primarul Ion Ceban a spus că acestea trebuie retrase, iar micilor comercianți să li se ofere locuri amenajate în piețe.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.