Circulația trenului Chișinău-București se reia din 12 decembrie

Circulația trenului Chișinău-București se reia din 12 decembrie. Concomitent, se reia circulația zilnică a trenului Iași-Ungheni, transmite IPN.

Potrivit Căii Ferate din Moldova, până pe 31 decembrie, trenul Chișinău-București va circula de două ori pe săptămână, cu plecare din Chișinău în zilele de joi și duminică, la ora 17.20, iar din București în zilele de luni și vineri, la ora 19.20. Începând cu 2 ianuarie, trenul va circula de trei ori pe săptămână. De la Chișinău: marți, joi și duminică, iar din București: luni, miercuri și vineri.

Costul călătoriei a rămas același: tariful SMART (nerambursabil) – 19 euro, prețul unui bilet pentru călătoria în vagon cu compartimente – 580 de lei, în vagon capitonat 670 de lei. Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani vor beneficia de o reducere de până la 40% din costul călătoriei. La Gara Chișinău se pot achiziționa și documente de călătorie pentru trenurile care circulă din București în direcția Budapesta, Sofia, Viena și mai departe cu transbordare la orice alte rute din țările europene.

Circulația trenurilor de călători în trafic internațional a fost suspendată în martie 2020. Din 28 august 2021 a fost reluată circulația trenului Chișinău-Odesa. CFM menționează că depune eforturi pentru a relua circulația trenurilor și spre Moscova sau Sankt Petersburg.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.