Cimitirele din municipiu, închise sâmbătă, duminică și luni. Ion Ceban: Riscul este mult prea mare

Cimitirele din municipiu vor fi închise sâmbătă, duminică și luni. O decizie în acest sens a fost luată în această dimineață la Comisiei extraordinare de sănătate publică municipală. Potrivit primarului general Ion Ceban, acest fapt este o decizie asumată, întrucât riscul este unul mult prea mare.

„Așa cum am declarat, această decizie este una corectă, în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în municipiul Chișinău este în creștere. Vorbind statistic:

Doar în Cimitirul sf. Lazăr sunt 280.000 de morminte. Dacă cel puțin câte o persoană vine la fiecare mormânt, atunci avem riscul de a fi creat un mare focar, repet, în condițiile în care, actualmente, cazurile de îmbolnăvire sunt în creștere.

Plus, dacă cei prezenți își vor împărți pomeni, așa cum este la noi la ortodocși, riscul este extrem de mare”, spune primarul general Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ion Ceban a mai adăugat că în cele 5 spitale strategice municipale sunt disponibile doar 191 de paturi. 

„Dragi cetățeni: Suntem un popor credincios și în fiecare an mergem la mormintele răposaților și nimeni nu invocă că ar trebui să fie altfel.  Doar că, în acest an, întreaga omenire se confruntă cu o situație complicată, la care nu putem să rămânem indiferenți, deoarece ne pasă. Este vorba de sănătatea celor dragi, mai ales că de Paștele Blajinilor, obișnuim să ne întâlnim cu familia și nu trebuie să punem în pericol viața noastră, nici a celor apropiați nouă. Este o decizie asumată și niciodată nu este târziu când la mijloc este prețul vieții oamenilor. Rămânem acasă și este cea mai bună decizie pe care o putem lua”, a conchis edilul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.