Chișinăul, amețit de proiectele de infrastructură. Ceban: Ne cerem scuze de la cetățeni pentru blocaje, dar orașul trebuie să se dezvolte

Pe parcursul acestei săptămâni, în Chișinău au continuat lucrările pentru proiectele de infrastructură. O listă a șantierelor active din sectoarele orașului a fost făcută publică de edilul Ion Ceban.

Astfel, în sectorul Buiucani în Parcul „La Izvor” sunt desfășurate lucrări de amenajare a teritoriului în zona plajei, în contextul evenimentului sportiv „Cupa Europeană de Triatlon între Juniori 2022”, care este organizat în premieră în Republica Moldova.

La fel, continuă lucrările de reparație a pasajului subteran din Piața Dimitrie Cantemir, lângă Universitatea ”Ion Creangă”
Botanica:

“Pe strada Valea Crucii 24 din au fost finalizate lucrările de amenajare a unui loc de joacă pentru copii. Tot aici a fost instalat un teren de fitness/workout, dar și mobilier urban.

Continuă lucrările de reabilitare a pasajului subteran de la intersecția bd. Decebal – bd. Dacia – bd. Traian.

Pe Bulevardul Dacia a început montarea sistemului automatizat de irigare.
Lucrările vor fi executate pe aliniamentele stradale ale bulevardului Dacia, porțiunea de la strada Trandafirilor până la strada Grădina Botanică.
Centru:

Continuă lucrările de reparație a străzilor 31 August 1989, Alexandru cel Bun și Tighina.

  • pe sectorul dintre străzile Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni – Maria Cebotari s-a frezat stratul de beton asfaltic, au fost demolate bordurile existente. Lucrări au loc și la trotuare.
  • pe sectorul dinspre strada Ciuflea, echipele lucrează la montarea rețelelor de canalizare pluvială.
    Râșcani:

Au început lucrările de amenajare a mini-scuarului din str. Alecu Russo 11/1, teritoriul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

Continuă lucrările de reabilitare a Parcului „Dumitru Râșcanu” – amenajarea zonei pietonale în pavaj, instalarea sistemului de iluminat.

Pe bd. Renașterii Naționale continuă lucrările de reparație curentă a străzii. Proiectul presupune reparația bulevardului Renașterii Naționale până la Tipografia Centrală, inclusiv strada Tudor Vladimirescu și intersecția cu strada Kiev.

Continuă lucrările de consolidare a malurilor râului Bâc. În prezent este depășită gura de deversare a râulețului Talpa Gâștei și se intervine înspre podul din str. Mihai Viteazul. În continuare mai sunt necesare intervenții pe o suprafață de 250 de metri liniari.

Ciocana:

Continuă lucrările asupra Proiectului de amenajare și reabilitare a spațiului adiacent aleii din bd. Mircea cel Bătrân, tronsonul str. Ginta Latină – str. Prof. Ion Dumeniuk.
A doua etapă a proiectului de amenajare și reabilitare a spațiului adiacent aleii din bd. Mircea cel Bătrân pe segmentul str. Alecu Russo – str. Prof. Ion Dumeniuk (partea de sus) se lucrează la realizarea scării din bd. Mircea cel Bătrân 7 , inclusiv instalarea bordurilor și montarea pavajului pe porțiunea bd. Igor Vieru – Mircea cel Bătrân, 17/3.

În prezent, se intervine la montarea pavajului din bd. M. Cel Bătrân 26-30, la decaparea pavajului și a asfaltului uzat din bd. Mircea cel Bătrân 24/6”, punctează edilul.

La Proiectul Aleea Școlarilor, partea de jos, se lucrează asupra instalării pietrișului și a bordurilor.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.