Certificatul de vaccinare anti-COVID-19 eliberat în Moldova va fi echivalent cu cel european

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că certificatul de vaccinare anti-CVOID-19 eliberat de autoritățile din Moldova va fi echivalent cu cel european.

„Avem o noutate bună pentru cetățenii noștri, în special pentru cei care călătoresc des. Certificatul nostru de vaccinare a fost testat cu succes și trece procedura de echivalare [care este una tehnică], iar acum doar trebuie să așteptăm decizia de echivalare a acestuia din partea Comisiei Europene. Astfel, acesta va fi echivalent cu celelalte certificate eliberate de oricare altă țară din UE”, a spus Ala Nemerenco.

Până la momentul actual, certificatul național de vaccinare este recunoscut reciproc în așa țări ca: Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus și Serbia.

De asemenea, moldovenii pot pleca în țările careu au recunoscut unilateral certificatele de vaccinare eliberate de autoritățile Republicii Moldova. Aceste state sunt: BulgariaRegatul Spaniei, RomâniaSan MarinoEstoniaGreciaGermaniaLituaniaAustriaCroațiaSlovaciaSloveniaElvețiaFinlandaBosnia și HerțegovinaIrlandaDanemarcaArmeniaFranțaRegatul Țărilor de JosCehiaItaliaMacedonia de NordAlbaniaBelgiaCanadaArabia SaudităMarea BritanieMalta. Aceste prevederi pot fi modificate în funcție de starea epidemiologică din Republica Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.