Liceul Teoretic cu profil de arte „Elena Alistar” are o nouă față

Liceul Teoretic cu profil de arte „Elena Alistar” are o nouă față, asta după ce a fost izolat termic în cadrul proiectului „Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”.

Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba de peste 1000 de elevi și 80 de profesori vor avea parte de condiții mai bune pentru a învăța și lucra.

„Este vorba despre un total 14 licee: Liceul Teoretic cu profil sportiv “Gloria”, Liceul Teoretic ”George Meniuc”, Liceul Teoretic ”Petru Rareș”, Gimnaziul-internat nr. 3, Liceul Teoretic ”Nicolai Gogol”, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu”, Liceul Teoretic “Nicolae Sulac”, Liceul teoretic “Vasile Alecsandri”, Liceul Teoretic cu profil de arte „Elena Alistar”, Liceul Teoretic ” B.P.Haşdeu”, Liceul Teoretic ” V. Lupu”, Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” blocul 1 și blocul 2 și Liceul Teoretic “Vasile Vasilache”.

În paralel, se desfăşoară lucrări de reabilitare termică şi în cele 6 grădinițe din municipiu”, scrie Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Totodată, urmează să înceapă şi reabilitarea energetică la trei spitale din capitală.

Amintim că valoarea totală a proiectului este de 25 milioane de EURO şi este implementat de Primăria municipiului Chișinău, cu participarea financiară a partenerilor de dezvoltare: BERD (10 mil. împrumut), BEI (10 mil. împrumut) și Fondul pentru energie E5P (State donatoare- UE, Suedia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Lituania, Norvegia, Polonia, România, Republica Slovacă), (5 mil. grant).

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.