CENUȘĂ: Chiar dacă obiectivul reformelor este clar specificat de Grosu, interesul politico-electoral domină agenda acestuia

Politologul Dionis Cenușă critică garnitura guvernamentală și programul propuse de candidatul desemnat de Maia Sandu la funcția de premier. În opinia analistului, în Cabinetul de Miniștri prezentat de Igor Grosu și programul de guvernare interesul politico-electoral este predominat obiectivului reformelor.

Potrivit lui Cenușă, componența monocoloră a Guvernului Igor Grosu este problematică. Analistul atrage atenția asupra faptului că Sandu și Grosu au acționat egoist, atunci când nu i-au inclus în garnitura guvernamentală și pe membrii Platformei DA care au o experiență în Guvern, în primul rând, pe Andrei Năstase.

”Înțeleg că Igor Grosu și Președintele Sandu au nevoie de un Guvern verificat și alcătuit din membri de partid sau foarte apropiați de PAS. Dar o asemenea compoziție este problematică, deoarece nu avem un Parlament monocolor, iar pe lângă partide cu probleme grave de integritate, avem pe lângă PAS și Platforma DA. Andrei Năstase sau Igor Munteanu puteau fi încorporați în garnitură, mai ales că Năstase a fost la MAI, iar Munteanu a fost Ambasador.

Chiar dacă obiectivul reformelor este clar specificat de Grosu, interesul politico-electoral domină agenda acestuia. Altfel, nu am fi avut o compoziție centrată pe PAS propusa pentru votul de joi.

Urmează sa vedem dacă PSRM și alții vor fi gata să accepte garnitura propusă sau vor cere schimbări”, notează politologul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.