Centrul de sănătate din Mîrzești a fost deschis de autoritățile orheiene cu sprijinul lui Ilan Șor

Locuitorii satului Mîrzești nu mai trebuie să meargă în centrul raional sau în capitală pentru o consultație medicală, un tratament sau o rețetă pentru medicamente. Datorită eforturilor conducerii raionului Orhei și cu sprijinul echipei lui Ilan Șor, în sat a fost deschis un Centru de Sănătate modern, complet reconstruit. Fostul primar al comunei Mîrzești, Vitalie Berezanțev, a subliniat că este minunat când problemele oamenilor sunt puse pe prim-plan și rezolvate la cel mai înalt nivel profesional.

„Este o mare bucurie, pentru că ceea ce locuitorii noștri și-au dorit cu adevărat s-a realizat. Au așteptat mult să aibă un centru medical în satul lor. Plecăciuni lui Ilan Șor, care a auzit oamenii și a făcut totul pentru a se asigura că comunitatea noastră are un centru medical. Mulțumiri conducerii raionului Orhei, care face totul pentru cetățenii săi”, a spus Vitalie Berezanțev.

După cum a menționat vicepreședintele raionului Orhei, Irina Bogaciuc, toate promisiunile sunt îndeplinite la timp.

„Ne bucurăm împreună cu dvs. Aș dori să vă transmit sincere felicitări din partea președintelui raionului Orhei, Din Țurcanu. Proiectele de infrastructură și sociale continuă. Promisiunile noastre sunt faptele noastre”, a subliniat Irina Bogaciuc.

Reprezentanta echipei lui Ilan Șor în raionul Orhei, Cristina Cojocaru, s-a adresat sătenilor cu cuvinte de felicitare, subliniind că acest proiect se înscrie în strategia de dezvoltare „Raionul Orhei – raion de vis”.

„Toate proiectele care au fost promise sătenilor au fost implementate. Acest centru a fost complet restaurat. Au fost efectuate renovări majore atât în interior, cât și în exterior. Curtea, la fel a fost amenajată. Totul este făcut pentru confortul locuitorilor, pentru a avea acces la servicii medicale de cea mai înaltă calitate”, a spus Cristina Cojocaru.

Managerul centrului medical Nr.1 Orhei, Iurie Lupacescu, s-a adresat cu cuvinte de felicitare locuitorilor din Mîrzești, care au depus multe eforturi pentru ca centrul să îndeplinească toate cerințele medicinei moderne.

„Vă felicit pentru deschiderea acestui minunat Centru de Sănătate, unde veți primi asistență medicală la cel mai înalt nivel, unde vi se va spune cum să vă monitorizați corect starea de sănătate și să duceți un mod de viață sănătos. Medici profesioniști și atenți vă așteaptă aici. Dar vreau să vă urez sănătate ca să nu aveți nevoie de tratament”, a spus medicul șef.

Sătenii sunt foarte bucuroși că acum nu mai trebuie să meargă la centrul raional sau la Chișinău pentru ajutor medical.

„Am așteptat atât de mult și nu am pierdut speranța. Este minunat că avem o asemenea conducere de raion și de sat, că există oameni ca Ilan Șor care nu ne amăgesc, ci îi ajută pe oameni”, a spus unul dintre locuitorii din Mîrzești.

„A fost tare greu înainte. De fiecare dată, pentru a scrie o rețetă de pastile sau pentru a măsura tensiunea arterială, trebuia să merg în oraș. Acum totul este la îndemână. Le mulțumesc foarte mult oamenilor cu inimă atât de mare și bună”, a spus un alt sătean.

„Când suntem tineri, nu ne gândim la sănătate. Dar este atât de important ca medicul să fie mereu în apropiere, astfel încât să puteți obține sfaturi și tratament în timp util. Mulțumesc foarte mult”, a spus un alt locuitor din sat.

Omul de afaceri  Ilan Șor i-a felicitat pe locuitorii din Mîrzești, subliniind că, în ciuda faptului că regimul Sandu-PAS a făcut totul pentru a împiedica implementarea infrastructurii și a proiectelor sociale, echipa sa va continua să îmbunătățească viața cetățenilor din acele localități care au nevoie de ajutor.

„Sunt foarte bucuros că deschidem încă o unitate medicală. Sunt convins că o Moldovă dezvoltată nu este despre promisiuni, ci despre proiecte concrete implementate pentru oameni. Din păcate, nu am avut alegeri, ci o bătaie de joc de democrație. Regimul Sandu a făcut totul pentru a împiedica întreaga noastră echipă să continue să implementeze proiectele pe care le-am făcut pentru oameni. Nu sunt mulțumiți că cineva face, iar ei nu. Prin urmare, sarcina lor era să elimine primarul, partidul, echipa care putea face ceva. Până acum le-a reușit. Dar sunt sigur că în curând vom avea o victorie completă. Indiferent de orice, vom ajuta oamenii din acele localități în care primarii vor coopera cu echipa noastră”, a subliniat Ilan Șor.

Amintim că în vară, datorită eforturilor administrației raionului Orhei cu sprijinul echipei lui Ilan Șor, un alt Centru de Sănătate a fost deschis în satul comunei Mîrzești – Mîrzaci.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.