Cele mai frumoase parcuri naționale din întreaga lume

Atunci când te gândești la o vacanță și la obiectivele turistice pe care vrei să le bifezi, probabil că nu ai în vedere să mergi și într-un parc național. Ei bine, lucrurile ar trebui să se schimbe chiar din acest moment, odată cu planificarea viitoarei vacanței, transmite stiridinmoldova.md.

1. Parcul Național Banff – Canada

Parcul Național Banff din Canada este printre cele mai frumoase și spectaculoare parcuri din întreaga lume. Situat în provincia Alberta, în Canada, parcul a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, reușind să adune în fiecare an milioane de vizitatori. De asemenea, în cadrul acestuia, se pot regăsi izvoare termale care ating temperatura de 38 de grade și sunt ideale pentru o baie relaxantă.

2. Parcul Național Namib-Naukluft – Namibia

Namibia este locația perfectă dacă îți dorești o experiență de neuitat și inedită. Concret, Namibia înseamnă un spațiu al tuturor posibilităților, deschis tuturor celor care își doresc ceva nou. Parcul este recunoscut pentru dunele sale de nisip. Mixul de minerale dintre dolomite și calcar pot fi văzute de pe o parte a parcului reprezintă în mod clar un obiectiv pe care trebuie să îl atingi.

3. Parcul Național Vatnajökull – Islanda

Parcul Național Vatnajökull din Islanda este unul dintre cele mai mari parcuri din Europa. Parcul este recunoscut pentru zonele sălbatice pe care le deține. Pe lângă asta, acolo trăiesc și vulpi polare, însă nu toată lumea care vizitează parcul are și norocul să le vadă, datorită rarității.

4. Parcul Național Galápagos – Ecuador

Cele 19 insule vulcanice care alcătuiesc Parcul Național Galápagos au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Rezervația naturală marină este plină de rechini, pisici de mare și corali. Fiind unică, ea este vizitată doar de grupuri destul de mici de turiști. De asemenea, este locul în care Charles Darwin și-a găsit inspirația.

5. Parcul Național Iguazú – Argentina

Parcul Național Iguazú din Argentina este recunoscut pentru cascadele sale impresionante. El figurează în topul celor Șapte Minuni ale Lumii’, fiind un adevărat punct de reper pentru toți turiștii care îl vizitează. Pe lângă pești, reptile, acolo se regăsesc și aproximativ 2.000 de specii vegetale și 400 de specii de păsări.

6. Parcul Național Khao Sok – Thailanda

Dacă îți dorești o experiență cu adevărat exotică, în mod clar trebuie să ajungi la Parcul Național Khao Sok. Situat la nord de orașul Phuket, este un adevărat paradis, cuprinzând 300 de specii de păsări. Lacul Chiew Larn este într-adevăr un obiectiv pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când ajungi în Parcul Național Khao Sok.

7. Parcul Național Guilin – China

Dacă nu ai ajuns niciodată în China, atunci este momentul să îți planifici o călătorie, mai ales pentru Parcul Național Guilin. Înconjurat de dealuri, stânci, peșteri, dar și de numeroase flori, întregul parc este o adevărată oază de relaxare.

8. Yellowstone – Statele Unite ale Americii

În anul 1827 Yellowstone a devenit primul Parc Național din Statele Unite. Situat pe teritoriul a trei state federale nord americane, acest parc a ajuns repede la inimile vizitatorilor datorită peisajului impresionant pe care îl are. Cascadele nemaivăzute atrag în fiecare milioane de turiști, ajungând pe listele celor mai vizitate parcuri din lume.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.